Antena Căutare

Vauxhall VXR8: Titanul scapat de sub control

Poate ca Vauxhall este doar acel Opel cu volan pe partea dreapta, fabricat in Marea Britanie, pentru pensionarii cu mult chef de plimbare, dar, atunci cand spui VXR8, numai la calmul englezesc nu te gandesti. Bestia este proiectata in Australia, iar asta nu inseamna decat ca are o multime de cai-putere, aruncati cu neglijenta catre puntea spate si lasati acolo, ca sa faca ce stiu ei mai bine. Adica sa rupa pneuri si sa dea fiori pe sira spinarii, desigur. Si totul, intr-o mare de zgomot.

De curand, britanicii au restilizat Vauxhall-ul VXR8, ceea ce inseamna ca ambalajul monstruosului V8 de 6,2 litri este acum mai apetisant si, ca si cum nu ar fi fost deja suficient, va atrage si mai multe priviri.

Masina are o noua grila, ce pare a fi sterpelita de pe bavareze. Nu trebuie sa-ti placa neaparat, dar vei trece peste acest mic si sacaitor detaliu, pentru a vedea cum inca un clasic in viata cade prada LED-urilor de zi. Spoilerele sunt si ele noi, precum si prizele de aer laterale.

Dar nimanui nu i-ar pasa cu adevarat de noul VXR8 de la Vauxhall, daca nu ar fi o conserva de performante brute. Sprintul de la 0 la 100 de kilometri la ora dureaza doar 4,9 secunde, ar viteza maxima este limitata, se opreste la teutonica valoare a celor 250 de km/h.

Chiar si asa, masina vine cu un set de amortizoare reglabile electronic, care au fost imprumutate de pe Corvette ZR1, deci se presupune ca tine la tavaleala.

Admir-o, pentru ca nu o vei vedea prea curand pe Continent. Doar britanicii o merita.

VEZI cum se comporta bolidul pe circuit!

CITESTE si Top Gear!

FOTO! Noile generatii Lancia Ypsilon si Thema, asteptate la Geneva... Programul "Rabla" continua in 2011. Tichetele din 2010 nevalorificate inca, valabile pana la 31 ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x