Antena Căutare

Vezi topul ADAC al celor mai ieftin de utilizat masini!

In ierarhia din 2011, Toyota Aygo este pe primul loc, iar Sandero si Logan, pe 8 si, respectiv, 21.

Clasamentul celor mai ieftin de utilizat automobile, realizat de ADAC, a fost actualizat pentru 2011 cu cele mai noi modele, echipari si versiuni de moto­rizare. Modelele romanesti construite de Dacia au castigat teren datorita lui Duster, plasat pe prima pozitie la sectiunea SUV.

Ca in fiecare an, ADAC realizeaza calasamentele anuale bazate pe costurile de utilizare a automobilelor, costuri care includ atat pretul de achizitie, cat si celelalte cheltuieli, incepand cu consu­mul de carburant si terminand cu asigu­rarea obligatorie, service, impozit.

Valoarea de revanzare medie este sca­zuta apoi din totalul cheltuielilor, rezul­tand un cost total al fiecarui vehicul lunar sau, respectiv, anual. Calculele au la baza o medie de 15.000 de kilometri anual parcursi de o masina si o durata medie de posesie de patru ani.

26,2 centi pentru un kilometru

In continuare, cele mai ieftin de detinut raman masinile din clasa mini, auto­mo­bile urbane, echipate cu motoare foarte mici, eco­no­mice si care au si o depreciere foarte mica. Liderul clasa­men­tului este Toyota Aygo, cea mai acce­sibila masina din acest punct de vedere, cu un cost de 26,2 centi pentru un kilome­tru.

De asemenea, clasamen­tul gene­ral si cele pe segmente demons­treaza inca o data ca pretul de achizitie nu este intotdeauna criteriul cel mai bun pentru a cumpara o masina. Un consum redus sau o valoare de revanzare care se mentine buna peste ani reusesc sa contri­buie la costuri totale de pose­sie/utilizare foarte bune.

Cele mai bune exemple sunt modelele Dacia, Logan si Sandero, care au cele mai mici pre­turi de achizitie din Europa, dar care au costuri lunare sau pe kilometru mult mai mari decat automobile mai scumpe. Unul din motivele principale pen­tru acest lucru este echi­parea lor cu motoare de generatie mai veche, care consuma mult.

Totusi, cele doua modele raman cele mai ieftine masini de utilizat in clasele din care fac parte. Sandero s-a clasat pe pozitia 8 in Top 20, iar Logan pe 21 in clasamentul general. La fel se intampla cu Duster, care este cel mai ieftin SUV, inclusiv din punc­tul de vede­re al cheltuielilor lunare de utilizare, dar care se afla abia pe locul 23.

SUV-urile, costuri reduse

Pentru cei care considera spatiul util al autoturismului la fel de impor­tant, nu doar pretul sau alte cheltuieli, este rele­vant clasamentul clasei compacte, unde se regasesc masinile mici de fami­lie. Pe langa Logan, in topul costu­rilor reduse se regasesc doua automobile care merita atentia publicului pentru calita­tile lor: Honda Insight si Kia cee'd.

Mode­lul japonez este cu atat mai important cu cat pretul sau de achizitie este cel mai mare din segment, explica­tiile pozitiei sale in top fiind atat consu­mul redus cat si valoarea de revanzare foarte buna.

Tot articolul, in Financiarul

FOTO! Noul Opel Antara a sosit si in Romania... Lotus vine in Romania. Da, ai citit bine!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x