Antena Căutare

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mucenic Trifon, 1 februarie 2023. Aceste cuvinte te feresc de toate bolile și blestemele

Pe 1 februarie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Trifon, cunoscut pentru minunile pe care le-a făcut. Află din rândurile de mai jos care e cea mai puternică rugăciune pe care să o rosteși pentru a alunga toate bolile.

sfântul trifon, prăznuit în bulgaria la festivalul vinului, un preot în prim-plan Galerie
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mucenic Trifon, 1 februarie 2023. Aceste cuvinte te feresc de toate bolile și blestemele | Profimedia

Biserica Ortodoxă îl sărbătorește astăzi, 1 februarie, pe Sfântul Mucenic Trifon, numit și făcătorul de minuni. Credincioșii rostesc rugăciunile sale pentru a fi feriți de boli și de duhurile necurate.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Mucenici. Ce superstiții s-au păstrat din bătrâni

Cine a fost Sfântul Mucenic Trifon, cunoscut ca ocrotitorul grădinilor, florarilor și al păsărilor

Sfântul Trifon s-a născut în satul Lampsac, din provincia Frigia, la sfârșitul secolului al III-lea, o regiune care astăzi aparține Turciei, potrivit Evenimentul Zilei. Se spune că, încă din copilărie, Dumnezeu l-a înzestrat cu darul vindecării celor bolnavi și i-a dat putere asupra duhurilor necurate.

În popor, Sfântul Trifon este considerat ocrotitorul Moscovei și protectorul grădinilor, florarilor și al păsărilor, deoarece are harul și puterea de a îndepărta și păzi natura de dăunătoare, potrivit sursei citate mai sus.

La vârsta de 17 ani, se spune că Sfântul Trifon a scos-o de sub stăpânirea diavolului pe fiica împăratului roman Gordian, iar, atunci, diavolul a strigat următoarele:

„Nimeni nu va putea să mă izgonească de aici, decât numai tânărul Trifon!”.

Astfel împăratul a trimis solii după cel care purta numele de Trifon, iar când tânărul s-a apropiat de Roma, diavolul a rostit următoarele:

„Nu pot să locuiesc aici mai mult, că aproape este Trifon, care după trei zile va sosi și nu pot să rabd mai mult”, potrivit sursei citate mai sus.

După șase zile de post și rugăciune, Sfântul Trifon le-a descoperit păgânilor existența diavolului, care s-a arătat tuturor în chip de câine negru și ochi de foc. Minunea a atras mulți păgâni la creștinism. După ce s-a întors din Roma, Trifon a început să răspândească învățătura Mântuitorului Hristos prin satele Frigiei, vindecând bolnavii, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Sărbătoare pentru creștini! Sfântul făcător de minuni, tămăduitorul bolilor și doctor fără de arginți pentru cei aflați în necazuri

Cum a murit Sfântul Mucenic Trifon, cunoscut pentru minunile sale

În vremea împăratului Deciu, persecutorul creștinilor, Trifon a trecut prin multe chinuri: a fost prins și lovit cu bețele, a fost ars, i s-au bătut cuie în tălpi și a fost dus desculț prin oraș, pe vreme de iarnă, potrivit sursei menționate mai sus.

În cele din urmă, Sfântul Trifon a fost condamnat la tăierea capului cu sabia. Moaștele Sfântul au fost mutate la Constantinopol, iar, mai târziu (după cruciada a IV-a din anul 1204), au ajuns la Roma.

Cea mai puternică rugăcăiune către Sfântul Mucenic Trifon

„O, Sfinte Mucenice Trifon, grabnic ajutătorule al tuturor celor ce la tine aleargă și se roagă înaintea sfintei tale icoane, degrab ascultătorule și mijlocitorule! Auzi-ne și acum în tot ceasul rugăciunea noastră, a nevrednicilor robilor tăi, care cinstim sfântă pomenirea ta: că tu, bineplăcutule al lui Hristos, însuți ai făgăduit mai înainte de ieșirea ta din viața aceasta stricăcioasă că te vei ruga Domnului pentru noi și ai cerut de la Dânsul darul acesta: dacă cineva, în oricare nevoie și întristare a sa, va prinde a chema sfânt numele tău, acela izbăvit va fi de toată năvălirea celui rău.

Și precum mai de demult pe fiica împăratului de la Roma, care de diavol se chinuia, ai vindecat, asemenea și pe noi păzește-ne de cursele lui cumplite în toate zilele vieții noastre și mai vârtos în ziua cea înfricoșată a suflării noastre celei de pe urmă mijlocește pentru noi, când întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli ne vor împresura și vor începe să ne înfricoșeze.

Fii nouă atunci ajutător și grabnic izgonitor al viclenilor diavoli și la Împărăția Cerurilor călăuzitor, unde acum stai cu ceata sfinților înaintea Scaunului lui Dumnezeu; roagă pe Domnul să ne învrednicească și pe noi a fi părtași ai veseliei și bucuriei celei de-a pururea fiitoare, ca dimpreună cu tine să ne învrednicim a slăvi pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, Mângâietorul, în veci. Amin”, potrivit pravila.ro, citată de sursa menționată mai sus.

Citește și: Calendar ortodox, 8 iulie. Sf. Epictet și Astion, viața și faptele lor de credință

Alertă ANM de ger. Cât va mai ninge în România și care vor fi temperaturile minime... Fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor a vorbit despre ultimele clipe din viața tatălui ei. Dezvăluirile emoționante ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x