”8 milioane de români au de luat bani de la stat”. Unde trebuie să te duci cu buletinul

 

“Sunt opt milioane de români care au încă acțiuni, cei mai multi la SIF-uri. Față de cuponul inițial au fost primite și acțiuni reziduale. Mulți nu știu dacă mai au acțiuni și unde. Plus că dacă aduci contul IBAN poți primi direct dividendele restante. Vom anunța și un concurs de tranzacționare în timp real și o aplicație de mobil care testează cunoștintele financiare. Ajută mult să discuți direct cu brokerii și administratorii de cont pentru a vedea ce ți se potrivește”, a declarat Daniela Șerban, director relații cu investitorii din cadrul Bursei de Valori București.

Pentru a verifica dacă aveți sau nu acțiuni și ce sumă valorează ele în prezent aveți nevoie numai de cartea de identitate. Cu ea trebuie să vă duceți pe Bulevardul Carol I, nr. 34-36, Bucureşti. Dacă nu locuiți în București, puteți să aflați mai multe detalii prin intermediul poștei electronice a Depozitarului Central. 

Nu contează dacă aţi pierdut certificatele primite acum 20 de ani, aveți nevoie doar de cartea de identitate. Trebuie să mai știti și faptul că aceste acţiuni pot fi şi moştenite.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe