Antena Căutare

Autoritatea din Comunicaţii: Traficul de internet fix a crescut în medie cu 20,9%, iar cel mobil cu 12%, în ultima săptămână din luna martie

Traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi 22,7% în reţelele fixe, potrivit datelor transmise miercuri de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), care arată că majorarea traficului de voce şi de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanţă, a mutării cursurilor şcolare şi universitare în mediul online şi a creşterii semnificative a componentei de entertainment online.

"Conform datelor transmise de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi 22,7% în reţelele fixe. Traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în reţelele mobile şi cu 19% în reţelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referinţă sfârşitul lunii februarie 2020, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 în România", arată un comunicat al ANCOM.

Conform informaţiilor transmise de furnizori, în reţelele mobile, traficul de date a înregistrat creşteri medii de 12% (fiind înregistrate creşteri între 7 % şi 20%). În reţelele fixe, traficul de date a crescut în medie cu 20,9%, furnizorii raportând creşteri între 18% şi 27%.

În reţelele mobile, traficul de voce a crescut în medie cu 22% (fiind înregistrate creşteri între 18,2 % şi 24%), iar în reţelele fixe, cu 22,7%, furnizorii raportând creşteri între 8,5% şi 44,7%.

Traficul total de interconectare raportat de furnizorii de comunicaţii electronice a înregistrat o creştere medie de 21% în reţelele mobile, fiind înregistrate creşteri între 17,7% şi 24%. În reţelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%, fiind raportate creşteri între 6,3% şi 41%.

În general, furnizorii au experimentat un număr în creştere de situaţii de congestie pe reţelele mobile de acces (peste 80% grad de încărcare a porturilor utilizate şi a resurselor radio de acces).

Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din România, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori între 10% şi 33%.

"La solicitarea ANCOM, furnizorii au transmis creşterile medii ale traficului înregistrate la finalul lunii martie luând ca dată de referinţă (stare de normalitate) perioada în care s-a confirmat în Romania primul caz de Covid-19 (25 februarie 2020)", informează autoritatea.

Pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor în cazul creşterii traficului de date, furnizorii au luat măsuri pentru a monitoriza mai eficient capacitatea disponibilă a reţelei şi a interveni unde este necesar, dar şi măsuri pentru modernizarea echipamentelor de reţea şi simplificarea şi eficientizarea procesului de achiziţii.

"Creşterea traficului de voce şi de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanţă, a mutării cursurilor şcolare şi universitare în mediul online şi a creşterii semnificative a componentei de entertainment online", mai arată ANCOM.

ANCOM precizează că va monitoriza constant situaţia şi măsurile luate de furnizori pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare a reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice, gradul de încărcare a reţelelor şi eventualele congestii.

Sursa : news.ro

Majorarea pensiilor și a alocațiilor în 2020 devine tot mai puțin probabilă. Bugetul, grav afectat de pandemia de Covid-... Leul s-a depreciat uşor miercuri, la 4,8338 unităţi pentru un euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x