Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul Muncii a făcut anunțul: "Nu am dezavantajat pensionarii"

În contextul haosului economic din România, Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a  oferit mai multe lămuriri în ceea ce privește situația pensiilor.

În contextul haosului economic din România, Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a oferit mai multe lămuriri în ceea ce privește situația pensiilor.

"În momentul în care coaliţia va da OK-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public. Până atunci, nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare şi trebuie să o adoptăm cât mai repede (...) Dacă am fi respectat legea pensiilor, aşa cum este ea, am fi avut o scădere a punctului de pensie şi nu o creştere a lui. Punctul de pensie noi l-am crescut încă de la 1 iulie, la 1.000 de lei (...) Nu am dezavantajat pensionarii.

Pensia minimă a crescut la 1 iulie 2017, de la 400 de la 520 de lei, avem o creştere de 30%, apoi am avut o creştere pentru luna iulie 2018, punctul acesta este deja aprobat, este o creştere cu 60%, faţă de punctul în care noi am preluat guvernare", a declarat Lia Olgu'a Vasilescu.

Valoarea ajutorului de deces a crescut, în 2018. De ce acte aveți nevoie pentru a primi acești bani

Recomandari