Antena Căutare

CFR SA a cheltuit ilegal 13,4 mil. de euro dintr-un imprumut international

CFR SA a cheltuit ilegal suma de 13,4 milioane de euro dintr-un credit international in anului 2010, informeaza Curtea de Conturi, care va sesiza institutiile de cercetare, existand indicii ca fapta "a fost savarsita cu incalcarea legii penale".

Creditul a fost acordat companiei de Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala pentru modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti-Constanta.

Cheltuielile ilegale sunt reprezentate de 10,65 milioane de euro, pentru achizitia unor vehicule de intretinere a caii ferate, vehicule care nu erau prevazute in acordul de imprumut si 2,81 milioane de euro, plati necuvinite cptre constructori.

Platile catre contructori au fost realizate prin introducerea incorecta in devizele oferta ale constructorilor, la articole generale, a unor cheltuieli destinate consultantului si expertilor CFR.

Astfel, Curtea de Conturi concluzioneaza ca utilizarea defectuoasa a 13,47 milioane euro a fost cauzata de managementul defectuos al companiei, dar si de lipsa de personal a unitatii de implementare a proiectului.

Conducerea CFR SA a avut obiectii cu privire la constatarile identificate cu ocazia controlului, insa echipa de control nu a fost de acord cu observatiile formulate.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Pactul bugetar european va fi semnat la 1 martie... Rusii de la Alro ameninta ca inchid combinatul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x