Antena Căutare

Chiriţă (ANRE): Vom ridica licenţele unor centrale de producere a energiei de 1.100 de MW, care figurează în statisticile oficiale şi nu mai există fizic

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va ridica licenţele de producţie a energiei pentru 1.100 de MW, centrale care figurează în datele oficiale, dar care fizic nu mai există, a anunţat vineri preşedintele Dumitru Chiriţă.

”Elcen are peste 650 MW instalaţi şi recunoscuţi care practic nu se mai regăsesc fizic în piaţă. Trebuie să avem o realitate clară a ceea ce înseamnă puterea instalată în România. Spre exemplu, dacă vă uitaţi azi pe site-ul ANRE, o să vedeţi care este puterea instalată şi ce licenţe le sunt date producătorilor pe categorii de resurse. Avem 21.400 MW instalaţi, săptămâna viitoare mai luăm licenţele la unii producători, în cuantum de 450 MW, dacă punem şi Elcen, cu cei 650 MW, o să ajungem cu puterea instalată undeva sub 20.000 MW”, a declarat preşedintele ANRE în cadrul conferinţei Focus-Energetic.ro.

Acţiunea va continua, afirmă el.

”Mai avem, spre exemplu, Borzeşti şi Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, care sunt demult în faliment. Şi ei figurează cu puteri instalate. Acest lucru pe care îl facem este un semnal pentru investitori, în a veni să investească în România în capacităţi de producţie, pentru că fără aceste capacităţi, dacă lucrurile vor continua, peste câţiva ani nu o să mai putem asigura energia electrică la nevoile de consum”, a spus el.

Sursa : news.ro

Ministrul Economiei: Mi-aş dori ca Romgaz să fie mult mai activ în piaţă, mult mai activ în Marea Neagră, să intre în pr... Rolul negocierilor în dezvoltarea oricărui tip de afacere...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x