Live acumObservator 06
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

ANAF anunță controale în luna aprilie. Amenzi de 8.000 de lei pentru descoperirea neregulilor

Acțiuni de control în luna aprilie, cu aplicarea unor amenzi de 8.000 până la 10.000 de lei, anunță ANAF. Inspectorii Fiscului îi au în atenție pe operatorii economici care nu au case de marcat cu jurnal electronic.

Acțiuni de control în luna aprilie, cu aplicarea unor amenzi de 8.000 până la 10.000 de lei, anunță ANAF. Inspectorii Fiscului îi au în atenție pe operatorii economici care nu au case de marcat cu jurnal electronic.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, citat de Antena 3, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor continua verificarea modului în care operatorii economici respecta obligația legală de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

Comunicatul transmis de ANAF:

”Inspectorii antifraudă vor intensifica verificările modului de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF continuă verificarea modului în care operatorii economici respectă obligaţia legală de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

Dacă de la 1 mai 2019 inspectorii antifraudă vor constata încălcarea obligaţiei de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, vor aplica amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei şi vor suspenda activitatea economică în punctul de lucru al operatorului economic până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal şi prezentarea dovezii de plată a amenzii, cu excepţia situaţiilor în care se constată că operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic şi a solicitat instalarea acestora.

Acţiunea de control tematic, dispusă de Ministerul Finanţelor Publice, este determinată de diferenţa foarte mare dintre numărul de 504.966 de aparate de marcat înregistrate în sistemul informativ al ANAF şi puse pe piaţă şi numărul de 344.020 de aparate de marcat puse în funcţiune la contribuabili.

De asemenea, în luna martie, comparativ cu luna februarie, a fost înregistrată scăderea cu cca. 39% a numărului aparatelor de marcat instalate la contribuabili, şi cu cca. 20% a numărului aparatelor de marcat înregistrate de distribuitorii autorizaţi în sistemul ANAF.

La nivelul majorităţii distribuitorilor autorizaţi şi a unităţilor acreditate pentru comercializare există stocuri de aparate de marcat noi şi nu mai sunt semnalate dificultăţi legate de lipsa capacităţii de instalare a unităţilor de service.

Este important de ştiut că ICI Bucureşti a emis avize tehnice favorabile, iar MFP a emis autorizaţii de distribuţie, pentru toate tipurile de aparate de marcat, inclusiv pentru cele destinate activităţilor economice în care sunt utilizate modele dedicate, respectiv taximetrie, mari retaileri, schimb valutar, comerţ cu carburanţi (95 modele existente pe piaţă).

Inspectorii antifraudă vor intensifica în aprilie acţiunile de control tematic a respectării de către operatorii economici a obligaţiei de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic şi vor stabili termene de dotare scurte.”

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro