Antena Căutare

Cresc tarifele la gaze si electricitate in perioada 2013-2015

Calendarul de eliminare a preturilor reglementate la gazele naturale si energie electrica va fi stabilit pana in luna septembrie 2011, urmand sa fie implementat in perioada 2013-2015, a declarat luni, la Palatul Victoria, premierul Emil Boc.

"Pana la finele lui 2011, pe parcursul anului, vor fi intreprinse o serie de masuri in domeniul energetic. Pana in septembrie se va stabili un calendar de eliminare a preturilor reglementate la energie electrica si gaze. Acest calendar se va implementa in 2013-2015. Pana la finele lui 2011 se vor defini de catre Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii consumatorii vulnerabili (...)"


Primul-ministru a precizat ca va continua vanzarea pachetelor minoritare de actiuni la companii precum Petrom, Transgaz si Transelectrica, proceduri incepute pe baza memorandumului deja adoptat in Guvern si se va mentine obiectivul de infiintare a celor doua companii energetice, obiectiv important al Guvernului si Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat saptamana trecuta ca reprezentantii Fondului Monetar International au solicitat revederea modului de calcul al preturilor la gaze naturale si energie electrica si liberalizarea acestora.

"Doresc (FMI - n.r) ca pretul sa fie liberalizat si noi, in cursul anului, probabil la jumatatea acestui an, va trebui sa ne prezentam cu o noua formula de calcul, pentru ca sunt probleme pe pretul reglementat. Ne solicita reglementarea acestor preturi si o liberalizare", afirma Ariton.

sursa:Jurnalul

Ministrul Economiei propune restructurarea minelor... Costuri suplimentare de 46 de milioane de euro pentru autostrazile din 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x