Căutare Live

Dezastru pentru românii cu rate la bănci! Ce se întâmplă cu ratele în perioada următoare

Veste bombă pentru românii care au rate la bănci! Banca Națională a României a făcut un anunț îngrijorător!

Ce anunță specialiștii economici

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,99%. Luni, acest indice a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din 29 octombrie, când a fost tot 3,03%.

ROBOR la 6 luni a urcat de la 3,09% la 3,12%, cel mai mare nivel din 25 octombrie, când a fost tot 3,12%.

Dezastru pentru românii cu rate la bănci! Ce se întâmplă cu ratele în perioada următoare

Ce anunță specialiștii economici

Specialiștii economici au anunțat ce se întâmplă

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă, arată cei de la news.ro.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

Veste uriașă despre pensii și salarii! Ministrul Finanțelor, dezvăluiri importante despre rectificarea bugetară... Din 2020, oricine doreşte documente în regim de urgenţă, de la ghişeu, va plăti taxă de 10 lei...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri