Antena Căutare

DOSAR: Titlul din ”Liga lui Mitica” valoreaza cel putin 15 mil. €

Liga 1 s-a reluat, dupa o pauza de doua luni. Evolutiile tot mai slabe ale echipelor noastre de club pe plan euro­pean ne-au scos din carti, fiind ultimul sezon cand campioana Ro­maniei accede direct in grupele Champions League si inca­sea­za astfel minimum 10 mil. euro . Tocmai de aceea miza pe retur e una uriasa, mai cu seama ca Otelul, liderul de necontestat al toamnei, a cam incurcat socotelile multora.

Dupa ce au terminat tu­rul pe prima pozitie, gala­te­nii lui Dorinel Munteanu viseaza cu ochii deschisi la primul lor titlu din is­to­rie. Cu atat mai mult cu cat si statistica ulti­mu­lui deceniu le este net favorabila: doar o data s-a in­tam­plat ca echipa cam­pi­oa­na de toamna sa piarda in final cununa cu lauri.

In sezonul 2008-2009, FC Timisoara a cedat pana la urma titlul, chiar in ultimele doua etape, in favoa­rea Unirii Urziceni, care avea sa cunoas­ca apoi mirajul Champions League, iar patronul Buc­sa­ru sa incaseze cele aproape 18 milioa­ne de euro cu care si-a desavarsit „ope­ra" imobiliara - Green City.

Asadar, Otelul, o echipa fara prea mari sperante la inceputul campio­na­tului, cu un stadion sub normele impuse de UEFA, un buget mult mai mic decat al unor formatii cu pretentii, dar cu un an­trenor si jucatori edu­cati in spirit german, trage la titlu. A in­cheiat turul cu cinci puncte avans fata de FC Timisoara si a mai acumulat inca trei fara nici cel mai mic efort, prin bu­na­vointa LPF, care a anulat „in doi timpi si trei miscari" jocul programat astazi la Tg.-Jiu, cu Pandurii, in contul unor da­torii cumu­late ale oltenilor de cateva sute de mii de euro. S­u­fi­­­cient cat sa se in­cinga spiri­tele.

Scanteia care a inflamat spiritele

„Acest avan­taj este de­cisiv. Dupa opinia mea, Otelul este in acest mo­ment cam­pioa­na. Numai un ne­bun mai poate crede ca Otelul poate pierde cam­pio­na­tul. Eu eram dispus sa cum­par doi jucatori pentru ca Pandurii sa-si poata plati datoria", a declarat Adrian Porum­boiu, finantatorul celor de la FC Vaslui.

Tot articolul, in Financiarul

Parc fotovoltaic de 20 de milioane de euro langa Salistea... Benzina si motorina s-ar putea scumpi cu 30%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x