Antena Căutare

FMI: Romania va primi cea de-a cincea transa din acord, dupa aplicarea masurilor stabilite

Delegatia FMI, care s-a aflat in ultimele doua saptamani la Bucuresti pentru cea de-a patra evaluare a derularii programului economic ce conditioneaza imprumuturile, si-a incheiat, luni dimineata, vizita de evaluare in Romania. Iniante de a parasi tara, seful misiunii si-a prezentat concluziile negocierilor purtate cu oficialii romani. Potrivit acestuia, Romania va primi cea de-a cincea transa din acord, in valoare de 850 milioane, dupa aplicarea masurilor de austeritate stabilite.



"Impactul crizei economice asupra Romaniei a fost mai sever decat ne-am asteptat. Ne asteptam la o reluare a cresterii in perioada ramasa pana la finele anului"




"Veniturile bugetului au fost sub asteptari, iar presiunile asupra cheltuielilor s-au intensificat. Am convenit asupra unor reforme structurale care sa duca la economii fiscale permanente"



"Guvernul a ales si anuntat un plan ambitios si dur de reducere drastica a cheltuelilor curente, in acelasi timp pastrand bani pentru investitii Noi nu am impus aceasta alternativa. Ea a fost conceputa si aleasa de Guvern. Cu toate acestea, ea are sprijinul nostru",
Pe ce am irosit banii de la FMI si banci? 23 mld. € s-au dus in „cheltuieli publice“... Mustrari de constiinta / Ionut Popescu a demisionat de la Eximbank pentru ca nu-si poate reduce singur indemnizatia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x