Antena Căutare

Imobiliare: In 2011, valoarea tranzactiilor ar putea ajunge la 500 mil. €

Valoarea tranzactiilor imobiliare ar putea ajunge in 2011 la 500 de milioane de euro, in crestere fata de nivelul in­re­gistrat in anul precedent, potrivit esti­marilor DTZ Echinox, care considera ca diferentele dintre asteptarile pro­pri­eta­rilor si cele ale investitorilor s-au diminuat.

Cred ca anul 2011 va concretiza multe dintre asteptarile noastre din 2010, si anume atingerea unui volum investitional de aproximativ 500 de milioane de euro, majoritatea tranzac­tiilor fiind incheiate in T2 si T4. Suntem in discutii avansate in legatura cu lansarea unor proiecte noi, dezvoltate atat de investitori locali, cat si de cei internationali. Cu adevarat demne de semnalat sunt curajul si increderea pe care le manifesta capitalul local. In majoritatea cazurilor ne referim la achizitii de proprietati generatoare de venit", a declarat Cristian Ustinescu, Investment Director DTZ Echinox.

Ustinescu estima un nivel de 500 de milioane de euro si pentru 2010, insa tranzactiile incheiate in acest an au totalizat doar jumatate din prognozele consultantului.

Analizand anul 2010 din perspec­tiva asteptarilor in ceea ce priveste revigo­rarea pietei, putem afirma ca a fost un an mai slab de­cat as­tep­tarile noas­tre, cand esti­mam o valoare a in­ves­ti­tiilor de 500 de mi­li­oane de euro. Pri­vind in urma insa, valoarea tran­zacti­o­nata in 2010 re­pre­zinta aproape o du­blare a volu­mu­lui investitional din 2009. Suntem in­crezatori ca anul acesta se vor concretiza multe dintre proiectele tergiversate sau suspendate in 2010", a adaugat Ustinescu.

In opinia sa, piata isi va reveni intr-un mod natural, organic, in conditiile in care asteptarile proprietarilor si cele ale investitorilor se apropie, iar apetitul investitorilor creste odata cu apropierea datei-limita la care expira mandatele de investitii ale unor manageri de fonduri, in special aceia care au strans fonduri in anii 2007-2008, avand in vedere ca aceste mandate au o perioada medie de cinci ani.

In acelasi timp, actualii proprietarii - majoritatea dezvoltatori ramasi blocati in proiecte care urmau sa fie vandute odata cu terminarea constructiei si predarea catre chiriasi - incep sa inteleaga valoarea actualizata a banilor si oportunitatea de a-i plasa in viitoare proiecte cu randamente mai mari de 8%, cat obtin astazi pastrand aceste proprietati", a conchis reprezentantul DTZ Echinox.

33% din valoarea maxima istorica

In cazul in care prognoza DTZ se va confirma, anul acesta valoarea tranzac­tiilor cu proprietati comerciale ar putea cunoaste o dublare fata de 2010, insa va ramane mult sub nivelul maxim istoric atins in 2007, de 1,5 miliarde de euro, insemnand doar 33% din aceasta suma. Trebuie remarcat ca desi volumul total tranzactionat a crescut anul trecut de aproape doua ori comparativ cu cel precedent, acesta a reprezentat doar 20% (aproximativ 300 de milioane de euro) din valoarea deal-urilor din acel an.

Tot articolul, in Financiarul

Guvernul a trimis FMI o scrisoare in care anunta ca a incheiat anul 2010 cu un deficit de 6,6%... Analisti: Leul va ramane stabil, desi nu este pregatit pentru o redresare durabila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x