Antena Căutare

Liviu Tudor: Găsirea forței de muncă, o provocare și mai mare în 2018

Liviu Tudor, antreprenorul din spatele celor mai importante parcuri de business din Capitală spune că în 2018 salariații români vor cere mai mult de la angajatori.

Liviu Tudor, antreprenorul din spatele celor mai importante parcuri de business din Capitală spune că în 2018 salariații români vor cere mai mult de la angajatori.

Anul trecut, angajatorii români s-au confruntat cu o criza a forței de muncă fără precedent, astfel încât s-au văzut nevoiți să ofere nu doar salarii mai mari, ci și alte beneficii și condiții de muncă. Liviu Tudor, președinte și fondator Genesis Property, cel mai mare proprietar român de birouri, este de părere că în 2018 găsirea angajaților bine pregătiți va fi o provocare și mai mare pentru companii, iar salariații vor dori mai mult din toate punctele de vedere. Acesta consideră și că multinaționalele își vor schimba cerințele față de spațiile de lucru, pentru că această componentă are o importanță sporită pentru angajați.

Angajații valoroși vor fi greu de găsit anul acesta, spune Liviu Tudor, iar companiile vor avea dificultăți în a oferi salarii competitive și ca urmare a schimbărilor de la nivel legislativ, consideră acesta. „Găsirea forței de muncă calificate va fi o provocare și mai mare în 2018. În 2018, găsirea forței de muncă calificate la un preț competitiv va fi mai grea decât în 2017, mai ales ținând cont de toate schimbările legislative din ultima perioada”, declară proprietarilor parcurilor West Gate și Novo Park. „Companiile vor trebui să aloce resurse suplimentare pentru menținerea unui nivel salarial mulțumitor pentru angajat, dar totuși competitiv pentru bugetele alocate”, mai spune acesta.

Vorbind despre condițiile de lucru și rolul acestora când vine vorba despre atragerea angajaților și retenția lor, Liviu Tudor a apreciat că „cerințele angajaților companiilor multinaționale se vor diversifică și mai mult”.

„Chiriașii nu se mai mulțumesc să aibă în apropierea biroului acces la cafenea, sala de sport și restaurant. Oamenii își doresc să le fie livrată o experiență - vor să aibă acces la activități comunitare, să fie conectați atât în lumea digitală, cât și în cea reală. Community spirit devine o parte componentă a spațiilor de birouri.”, a explicat acesta, subliniind faptul că, dincolo de salariu, angajații sunt interesați de o evoluție și când vine vorba despre condițiile și spațiul de lucru.

„Gradul de neocupare al spațiilor de birouri va crește în 2018”

În ceea ce privește domeniul construcțiilor, mai precis aria spațiilor de birouri, Liviu Tudor consideră că anul acesta se va construi mai mult decât cere piața.

„Gradul de neocupare al spațiilor de birouri va crește în 2018. Datorită dezvoltării pool-ului de spații de birouri, peste 217.000 mp birouri noi anunțați în 2016-2017, gradul general de neocupare al spațiilor de birouri va crește cu 4-5%, în 2018. Este important că piață să crească nu din relocări ale multinaționalelor, ci organic, prin chiriași noi,” a explicat omul de afaceri.

Liviu Tudor este președintele și fondatorul Genesis Propriety, cel mai mare proprietar de birouri din România. Antreprenorul deține două dintre cele mai importante parcuri de business din București - Novo Park (zona de nord a Capitalei, Pipera) și West Gate (zona de Vest a Bucurestiului, Militari), centre unde își au sediul multinaționale precum Hewlett Packard Enterprise, Infineon, Luxoft, Accenture, Ericsson sau Renault Dacia.

Ministrul Muncii a făcut anunțul! Vor fi scăderi salariale între 10 şi 40%: Ce categorii de angajați vor fi afectați... România a câştigat procesul cu Chevron! compania va plăti țării noastre despăgubiri de peste 70 de milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x