Antena Căutare

Noul Mercedes S-Klasse Plug-In Hybrid consuma 3l/100 km

Viitoarea generatie Mercedes S-Class Hybrid va avea un consum de 3.0 litri la suta de kilometri, a anuntat Thomas Weber, directorul departamentului de dezvoltare al Mercedes-Benz, in cadrul unui interviu acordat revistei "Car and Driver.

"In urma cu trei ani toata lumea credea ca nu vor mai exista masini de dimensiuni mari ci doar cele mici. Insa modelul nostru hibrid a demonstrat ca S-Klasse poate sa consume 3.0 litri/100 km, asa ca s-a terminat cu aceste semne de intrebare. Cu viitoarea generatie a S-Klasse vom obtine acest consum cu un propulsor V6 de 3.0 litri, cu injectie directa, care functioneaza in tandem cu un motor electric de de 60 CP (44 kW). In modul exclusiv electric masina va avea o autonomie de de 32,2 km la o viteza de 109 km/h", a declarat Thomas Weber.

In afara de S-Klasse, Weber a vorbit despre SLS AMG eDrive. El a precizat ca "luam in calcul un SLS electric deoarece oamenii nu mai folosesc aceasta masina doar pentru calatoriile lungi, ci intr-un weekend, pentru a se distra. Suntem de parere ca o autonomie de 201 kilometri este suficienta pentru acest tip de masina. Este inceputul unei discutii cu privire la viitorul automobilelor sport.

"Hibridizarea" nu functioneaza deoarece adauga o greutate suplimentara, prin urmarea, utilizarea unor solutii alternative puternice pentru propulsie are logica: cu un cuplu de 800 Nm de la patru motoare electrice amplasate la fiecare roata, sa conduci un SLS ofera o senzatie extraordinara, una fara zgomot. Trebuie sa continuam aceste idei", a spus directorul de la Mercedes-Benz.

Totusi, Webber vede si cateva elemente negative in toate aceste parti bune, reprezentate de acumulatorii cu o densitate scazuta energiei, (de zece ori mai proasta decat a unui motor pe benzina sau motorina), si timpul lung necesar incarcarii.

El a mai spus ca acumulatorii sunt "solutia perfecta pentru orase, insa nu in cazul distantelor mai mari, sau pentru clientii care au doar o masina". I

n ciuda acestuui fapt, Webber a precizat ca "vom depune un efort considerabil pentru a dezvolta vehicule ieftine cu acumulatori, insa vom avea si tehnologie hibrida in cazul masinilor mai mari si celule de combustibil, pentru extinderea gamei".

Logan - locul 3 la vanzari pe piata auto din Rusia... Actualizati-va datele la banca pana la 1 aprilie sau vi se blocheaza conturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x