Antena Căutare

Piata smartphone-urilor, in picaj? HTC a anuntat o scadere-record, de 79%, a profitului in T3

HTC, al doilea mare producator de smartphone-uri din Asia, a anuntat un profit net de 133 milioane de dolari pentru trimestrul al treilea, in scadere cu 79%, cea mai abrupta din istoria companiei, din cauza pierderii cotei de piata in favoarea Samsung Electronics si Apple, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Profitul HTC a coborat la 3,9 miliarde dolari taiwanezi, echivalentul a 133 miliarde dolari SUA, in timp ce analistii anticipau un rezultat de 4,43 miliarde dolari taiwanezi. Veniturile companiei au scazut cu 48% in trimestrul al treilea, la 70,2 miliarde dolari taiwanezi (2,4 miliarde dolari SUA), cu mult sub estimarile analistilor.

HTC, cunoscut pentru smartphone-urile One, Sensation si Desire, "a cazut victima birocratiei si nu a actionat cu suficienta rapiditate", a declarat directorul general al companiei, Peter Chou, intr-o scrisoare catre angajati.

Cresterea Samsung si Apple in Europa si America de Nord si dificultatile de pe piata chineza, unde telefoanele "no-name" castiga teren, ar putea impiedica revigorarea afacerilor HTC in trimestrul al patrulea, considera analistul Kevin Chang de la Citigroup, Taipei.

Actiunile HTC au scazut in acest an cu 42%, in timp ce indicele de referinta al bursei de la Taipei a urcat cu 7,7%.

Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat saptamana trecuta un profit record pentru trimestrul al treilea, de peste 7 miliarde de dolari, datorita vanzarilor in crestere ale gamei de smartphone-uri si tablete Galaxy. Iar Apple a vandut 5 milioane de modele iPhone 5 in primul weekend dupa debutul smartphone-ului in 9 tari, pe 21 septembrie.

Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, prima romanca in topul Fortune al celor mai puternice femei din lume... Etapa istorica in constructia uniunii monetare: A intrat in vigoare fondul de salvare al zonei euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x