Antena Căutare

Polonia, "El Dorado"-ul european al investitorilor in obligatiuni

Obligatiunile poloneze au fost mai profitabile, raportat la riscuri, decat cele ale Germaniei si SUA. Potrivit analistilor Bloomberg, de la declansarea crizei din Europa, in 2008, Polonia a devenit un refugiu regional pentru investitori.

Conform calculelor specialistilor privind profitul fara riscuri adus de obligatiunile suverane, Polonia a inregistrat cea mai mare crestere din cele 25 de state analizate, indicele aferent obligatiunilor poloneze avansand cu 8,3%, in timp ce obligatiunile germane au crescut cu 4%, iar cele americane cu 3%.

Mai mult, potrivit Bloomberg, obligatiunile Poloniei, singura tara din UE care a evitat recesiunea in 2009, ocupa locul noua in clasamentul general al profitabilitatii si locul al doilea in functie de volatilitatea scazuta, dupa cele ale Japoniei.

Investitorii straini si-au majorat anul trecut detinerile de obligatiuni poloneze la un nivel record, atrasi de un randament mediu de 5,3%, de peste doua ori mai mare decat cel al Germaniei si al SUA.

Franta introduce taxa "Robin Hood" pe tranzactiile financiare... Mugur Isarescu: "Romania ar trebui sa nu mai incheie un nou acord cu FMI"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x