Antena Căutare

Vești excelente pentru cei care fac cumpărături online! În cât timp va putea fi returnat produsul. Românii sunt în culmea fericirii

Vești grozave pentru toți cumpărătorii magazinelor online! Dacă până acum, mulți dintre noi și-au luat mari păcăleli cumpărând produse de proastă calitate de pe internet, Parlamentul European va vota mâine două directive, care includ toate aceste drepturi pentru consumatori:

Este oficial! De mâine, toți cumpărătorii magazinelor online vor avea numeroase avantaje! Dacă până acum, mulți dintre noi și-au luat mari păcăleli cumpărând produse de proastă calitate de pe internet, Parlamentul European va vota mâine două directive, care includ toate aceste drepturi pentru consumatori:

Pentru că mulți dintre români au pierdut sume de bani generoase, cumpărând produse aspectuoase, dar de proastă calitate, de pe internet, a venit timpul ca lucrurile să se aranjeze și în avanatajul consumatorului.
Asemenea politicii din SUA, în care clienții pot cumpăra astăzi un produs și îl pot returna și înlocui peste 2 ani la un magazin al reteilerui repsectiv, așa se va întâmpla și în Europa, începând de mâine!

Cumpărătorii din întreaga Uniune Europeană vor avea doi ani să se adreseze vânzătorului în cazul produselor defecte, indiferent de tipul produsului, fie că este un electrocasnic, aplicație sau obiect vestimentar.
Parlamentul European urmează să voteze pe 26 martie două directive care consolidează drepturile consumatorilor de a primi despăgubiri atunci când le-au fost vândute produse defecte și armonizează legile statelor membre pentru a crea condiții de concurență echitabile pentru furnizorii din întreaga Uniune Europeană, potrivit capital.ro.

Noile reguli includ, de asemenea, contractele digitale, fie că este vorba de un abonament(lunar, anual) sau de un joc cumpărat, de exemplu, pentru un smartphone.

Indiferent de modul în care este achitat produsul sau serviciul, bani sau prin intermediul rețelelor sociale (facebook), clientul va fi protejat și va avea dreptul la o reducere de preț și rambursare în 14 zile, dacă înțelegerea între cele două părți nu se face într-o perioadă rezonabilă.

Un alt avantaj pentru client este acela că, în cazul în care defecțiunea apare în decurs de un an de la data livrării sau furnizării, se presupune că aceasta a existat de la început și cumpărătorul nu trebuie să dovedească faptul că produsul, conținutul sau serviciul digital este defect.

După adoptarea directivelor de către Parlamentul European, statele membre vor avea la dispoziție 2 ani pentru a adopta legea națională conform noilor dispoziții europene, potrivit capital.ro.

Metrorex va achiziţiona 13 trenuri noi pentru secţiunea Drumul Taberei - Eroilor, în valoare de peste 520 milioane lei... Loto 6 din 49. Câți bani îți ia statul la plata câștigurilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x