Antena Căutare

Studiu: Românii nu mai au din ce să economisească

Viorel are 31 de ani. Locuieşte în Bucureşti, în chirie şi are şi un copil, iar venitul lui este unul mediu. Cheltuielile îi dau peste cap tot bugetul aproape lună de lună.

Viorel are 31 de ani. Locuieşte în Bucureşti, în chirie şi are şi un copil, iar venitul lui este unul mediu. Cheltuielile îi dau peste cap tot bugetul aproape lună de lună.

Dacă anul trecut a reuşit să pună bani deoparte pentru vacanţă, anul acesta nu a putut din cauza cheltuielilor.

Datele de la Statistică ne confirma ceea ce simțim lună de lună: suntem sufocați de cheltuieli. Mai bine de 84% din veniturile unei familii se duc pe mâncare, băutură și cheltuieli curente. Și atunci, când tragem linie, la final de lună, constatăm că nu ne mai rămâne aproape nimic pentru economii sau călătorii.

Ca să înțelegem pe ce se duc banii, primul pas ar fi să ne facem bugetul, să vedem toți banii care intră în casă, să îi înmulțim cu 12 ca să vedem toți banii care intră anual, după aceea vedem pe ce s-au dus.

O altă soluție pentru economisit bani ar fi să punem deoparte cinci lei sau 20 de lei pe săptămână. Este o sumă mică și astfel nu simțim când se duce.

Oamenii economisesc pentru două lucruri, fie pentru niște plăceri viitoare, care înseamnă tot consum, fie pentru a se pregăti pentru clipe de durere din viitor, pierderea job-ului, probleme medicale, defecțiuni casnice.

Atunci când veţi face bugetul vă veţi da seama că mulţi bani se duc pe mărunţişuri şi că obiceiurile zilnice sunt cele mai costisitoare.

BNR curs valutar 16 iulie 2019. Euro, dolarul și lira sterlină cresc... Ministerul Energiei a emis companiei ExxonMobil autorizaţia pentru foraje geotehnice la Tuzla, județul Constanța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x