Antena Căutare

"Troica": Efectele austeritatii din Grecia, vizibile peste 28 de ani

Conform unei analize efectuate de specialistii "troicii" (FMI, CE si BCE) formate pentru salvarea statului elen de la faliment, pachetul de finantare, restructurarea datoriei si reformele economice pot aseza datoria Greciei pe o directie sustenabila, dar Atena va trebui sa ramana la "politicile bune" pana in 2030 pentru ca masurile sa isi faca efectul.

Potrivit analizei intrate in posesia agentiei Reuters, datoria Greciei ar putea sa scada la 116,5% din PIB pana in 2020, respectiv 90% din PIB pana in 2030, in urma conversiei de obligatiuni finalizata luni, care a redus datoriile Greciei catre investitorii privati de obligatiuni cu peste 100 miliarde euro si a prelungit semnificativ maturitatile.

In acelasi timp, intr-un scenariu alternativ, mai putin favorabil, realizat de "troica", datoria statului elen ar putea ajunge la 145% din PIB in 2020.

In prezent, datoria de stat a Greciei este de aproximativ 160% din PIB.

Ministrii Finantelor din zona euro au aprobat luni cel de-al doilea acord de finantare externa a Greciei, in valoare de 130 miliarde euro, care este insotit de un pachet de masuri drastice de austeritate.

Foto: Intactimages / EPA

Noi masuri de austeritate in Spania, pentru reducerea deficitului... Romania ocupa ultimul loc in UE la exporturile pe cap de locuitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x