Antena Căutare

UPDATE! Ponta promite reintregirea pensiilor si a salariilor dupa consultarile cu FMI

Premierul desemnat, Victor Ponta a dat asigurari imediat dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, al Bancii Mondiale si CE ca prioritatea Guvernului este reintregirea pensiilor si a salariilor.

UPDATE 2! Ponta: Am o lista a ministrilor, trebuie maine sa discut cu fiecare in parte

UPDATE 1!
"Va multumesc ca ati venit la aceasta intalnire informala. Ii multumesc fostului ministru Dragoi (ministrul demis al Finantelor, Bogdan Dragoi, n.red.) pentru prezenta, deoarece eu cred in continuitate, in continuarea masurilor bune ale precedentului Guvern. Acum imi dau seama cat de buna a fost ideea sa ma intalnesc cu dumneavoastra in 2011 si 2012. Intentia noastra politica, a USL, este sa facem cat de multe putem pentru a mentine stabilitatea Romaniei si a asigura o predictibilitate pentru tara noastra si sa avem cat de curand posibil, sper ca lunea viitoare, un Guvern care va respecta toate responabilitatile noastre asumate in fata organismelor internationale. Asta este o decizie politica si sper ca impreuna cu dumneavoastra vom reusi sa indeplinim acest obiectiv cat mai repede", a declarat Ponta.

Misiunea FMI la Bucuresti, condusa de Jeffrey Franks, alaturi de Erik Vrijer, viitorul negociator sef pentru Romania si reprezentantul FMI la Bucuresti, Tonny Lybek, au inceput consultarile cu premierul desemnat, Victor Ponta.

Premierul desemnat Victor Ponta se intalneste luni la ora 16.00, cu delegatia Fondului Monetar International, a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene la Bucuresti.


Premierul desemnat Victor Ponta a declarat duminica dimineata ca intentia sa este ca delegatia FMI, BM si CE, care se afla in aceste zile la Bucuresti, sa plece din Romania cu o noua scrisoare de intentie semnata de noul Executiv, dupa ce acesta va obtine votul de incredere al Parlamentului.

"Eu stiu bine ce imi doresc, imi doresc ca acest Guvern sa obtina votul de incredere si sa gestioneze cat mai rapid un guvern cu drepturi depline, un exemplu este ca delegatia FMI si BM se afla in Bucuresti in aceste zile si intentia mea si interesul Romaniei este ca aceasta delegatie sa plece din Romania cu noua scrisoare de intentie semnata de un guvern care are asemenea puteri", a precizat Victor Ponta.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, dupa caderea Guvernului Ungureanu, ca misiunea de evaluare a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile.


Masuri economice propuse de USL

#TVA 19%

#deduceri de impozite la jumatate din plata pentru pensia privata si asigurari private de sanatate, cu plafon stabilit

#reducerea TVA-ului la alimentele de baza

#Acordarea unui card de credit pentru IMM-uri (valoare intre 5000 si 100 000 de euro)

#Capitalizarea CEC si Eximbank

Foto:antena3.ro

Presedintele Organizatiei Nationale Elene de Turism: "Brandul turistic al Romaniei e doar un logo"... Olguta Vasilescu: TVR va intra anul asta in faliment. Mai sunt bani de salarii doar pentru trei luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x