Antena Căutare

A nins in desertul Atacama, cea mai arida regiune de pe Terra!

Un front atmosferic rece a adus zapada in desertul Atacama, din Chile. Localnicii au fost socati sa vada un astfel de fenomen, mai ales ca oamenii de aici nu sunt obisnuiti nici macar cu ploile. Ninsoarea a fost foarte puternica, existand zone in care stratul de zapada a depasit 80 de centimetri, drumurile fiind blocate.



Uruguay si Argentina au fost de asemenea afectate de acest front atmosferic.

Atacama este un desert de coasta, din America de Sud, format datorita curentilor marini reci ce satureaza aerul, eliminand astfel precipitatiile, potrivit wikipedia.ro. Desertul Atacama este cel mai arid desert din lume, precipitatiile fiind de 1,8 mm la 10 ani.

El se afla situat pe coasta de nord vest sudamericana in nordul statului Chile limitat la vest de coasta Pacificului, la nord de Peru si la est de Bolivia si Argentina. Diferentele de temperatura din regiune sunt mari osciland intre zi +30o si noapte -15 °C.

Citeste si Jurnalul

Voronin cere UE sa il condamne pe Basescu pentru afirmatiile despre trecerea Prutului... VIDEO! Bulgarii fac aeroport la Balcic: Riscam sa pierdem si turistii germani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x