Antena Căutare

Avertismentul dur făcut de medicii din El Salvador din cauza răspândirii virusului Zika: ”Nu rămâneți însărcinate până în 2018!”

Virsul Zika face ravagii în peste 22 de țări din America Latină și Caraibe, fapt pentru care autoritățile au emis o avertizare, prin care sfătuiește femeile să nu rămână însărcinate până în anul 2018.

Virsul Zika face ravagii în peste 22 de țări din America Latină și Caraibe, fapt pentru care autoritățile au emis o avertizare, prin care sfătuiește femeile să nu rămână însărcinate până în anul 2018, notează Libertatea.

Sfătuim toate femeile să evite o sarcină anul acesta sau anul următor“, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii din El Salvador, Eduardo Espinoza.

Acest anunț vine după ce în El Salvador nu mai puțin de 5.397 de persoane au contactat acest virus din anul 2015, până acum.

Virusul zika se transmite prin înțepătura țânțarului ‘Aedes aegypti’ de care oamenii trebuie să se ferească mai ales ziua. Simptomele maladiei zika sunt febră, prurit cutanat, dureri articulare, stare generală proastă și conjunctivită și apar la 12 zile după contagiere. Foarte vulnerabile în faţa virusului Zika sunt femeile însărcinate, care pot naşte bebeluşi cu malformaţii grave, precum microcefalia. (dimensiuni anormal de mici ale craniului).

Dovada că se poate şi AŞA! Cel mai bun student al anului din SUA este o româncă. Irina Drăgan: "Aici trebuie să fii... VISCOLUL face victime în SUA: Cel puţin zece morţi şi 8.000 de zboruri anulate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x