Avioane Boeing 737 Max 8. Ce companii aeriene din România vor avea modelul în dotare. Ce probleme uriașe au avioanele Boeing 737 Max 8, probleme care au determinat anularea tuturor zborurilor acestui model în mai multe țări din lume
Update:
Zborul FZ 1796 al companiei Fly Dubai, singura care operează cu astfel de aeronave, a fost anulat, a transmis, marţi seară, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Cei 60 de pasageri au fost reprogramaţi pentru un zbor de miercuri, fiind cazaţi în Bucureşti.
Marți, 12 martie, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a hotărât suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX. Cele două tragedii aviatice din ultimele patru luni au determinat autoritățile europene să ia aceste măsuri drastice.
Un comunicat de presă emis de EASA menționează faptul că această ''măsură de precauţie'' se aplică de marţi începând cu ora 19:00 GMT şi vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date până în prezent în exploatare, respectiv MAX 8 şi MAX 9.
Un alt motiv care a condus la luarea acestei decizii a fost susținut de autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia care au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.
Accidentele aeriene catastrofice cutremură lumea
Duminica trecută, un catastrofic accident aerian în Etiopia s-a soldat cu 157 de morți. Pasagerii decolau într-un Boeing 737 MAX 8, același model de avion care a provocat în octombrie 2018 un alt accident aerian inexplicabil. Firma Boeing a anunțat că pregătește un update de soft pentru computerul de bord al acestui nou model care a fost deja cumpărat de multe companii aeriene, urmând să fie utilizat.
Boeing anunță că acest nou update de soft va fi implementat începând cu luna aprile, oferind-le piloților ocazia de a avea mai mult control asupra aeronavelor. Deși au avut loc două accidente grave care au zguduit lumea în ultimele 4 luni, Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA susţine că aeronava nu prezintă niciun risc atunci când vine vorba de zbor.
Update-ul de software este menit să corecteze erorile computerului de bord care limitează controlul piloților asupra avionului. Din cauza tragediei care a avut loc duminică, companiile aeriene Aeromexico, Brazil Gol Airlines, Cayman Airlines și Ethiopian Airlines au decis sa anuleze toate zborurile modelului Boeing 737 MAX 8.
Potrivit Boeing, evenimentul de săptămâna trecută s-a petrecut din cauza unui senzor de zbor, menit să menţină fluxul de aer pe aripile avionului, iar defectarea acestui senzor poate duce la o cădere bruscă a aparatului de zbor.
Erorile sistemului de zbor se rezumă la captarea unor date greşite, în urma cărora computerul de bord poate direcţiona avionul direct către sol. În cazul accidentului de duminică, din cauza problemelor de software piloţii nu au avut nicio posibilitate de a stabiliza vehiculul aerian.
Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, sistemul MCAS va suferi modificări care vizează modul său de declanşare şi felul în care răspunde la semnalele unghiului de atac.
Tarom și Blue Air vor achiziționa aeronave modelul Boeing 737 MAX 8
Compania TAROM a semnat în iulie 2018 o comandă pentru cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8, ce vor fi livrate în următorii 5 ani. Pentru acestea va plăti 586 de milioane de dolari. Compania Blue Air, de asemenea, a anunţat că a comandat şase aeronave tip Boeing 737 MAX 8, care vor fi livrate în 2019. Comanda a şase dintre ele a fost anunţată în urmă cu un an, în cadrul Paris Air Show 2017.
Acest model e dotat cu cele mai noi motoare LEAP-1B de la CFM International. Modelul 737 MAX 8 are o capacitate cuprinsă între 162 şi 178 de locuri, la ambele clase, şi poate ajunge la un maximum de 210 locuri. Distanţa pe care poate zbura acest model este de 6.570 km.
Sursă foto: pexels.com
Amendă uriașă pentru părinții care nu își vaccinează la timp copiii! Cât vor plăti... Amenzi de până la 2.500 de lei pentru părinții care-și trimit copiii nevaccinați la școală și la grădiniță...