Antena Căutare

Barack Obama a depus juramantul pentru cel de-al doilea mandat de presedinte al SUA

Barack Obama a inceput oficial cel de-al doilea mandat de presedinte al Statelor Unite. A depus juramantul in cadrul unei ceremonii private, la Casa Alba. Pentru americanii de rand, marele spectacol al investiturii va avea loc astazi, in fata Capitoliului. In jur de 800.000 de oameni vor fi prezenti la parada de la Washington.

“Eu, Barack Hussein Obama, jur cu solemnitate sa-mi exercit cu credinta indatoririle de Presedinte al Statelor Unite!”

Obama a depus juramantul in mai putin de un minut, inconjurat doar de sotie si cele doua fiice. Astazi, o va face din nou, dar de aceasta data il vor privi cateva sute de mii de americani. Potrivit Constitutiei Statelor Unite, juramantul se depunde pe 20 ianuarie, iar daca aceasta data pica duminica, ceremonia are loc intr-un cadru restrans. A doua zi, insa, este obligatoriu ca juramantul sa fie depus si public.

Cetatenii americani au inceput deja sa sarbatoreasca marele eveniment. Miss America a furat toata atentia. Intr-o rochie albastra si purtand coronita cu cristale Swarovski, frumoasa din New York si-a castigat noi fani in prima zi a ceremoniilor dedicate investirii lui Barack Obama.

Pana la 800.000 de mii de oameni sunt asteptati sa participe la ceremonia publica de depunere a juramantului. 12.000 de politisti se vor asigura ca evenimentul decurge fara incidente.

Un tanar a inceput sa sarbatoreasca preluarea noului mandat prezidential vanzand prezervative Obama. Singurele nemultumite sunt trei activiste pentru pace. Au venit sa demonstreze, suparate ca Obama, laureat al premiului Nobel pentru Pace, mentine trupe in teatre de razboi.

In ciuda euforiei generale, organizatorii paradei din ziua juramantului lui Barack Obama sunt pregatiti pentru orice. Printre sutele de mii de oameni se vor afla si hoti care vor incerca sa profite de neatentia americanilor.

La festivitati vor lua parte si numeroase vedete ale muzicii: Beyonce va canta imnul national iar la balul din aceasta seara vor urca pe scena, intre altii, Stevie Wonder, Katy Perry si Soundgarden.

Romanii din complexul In Amenas: Doi tati au murit, in timp ce alti trei au reusit sa supravietuiasca... Esec la alegeri pentru coalitia Angelei Merkel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x