Antena Căutare

Jose Manuel Barroso nu doreste crearea unui "superstat" european

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a sustinut in repetate randuri ca Uniunea Europeana va ramane "o carte de istorie a lumii" numai daca statele din UE vor ceda masiv suveranitate. Intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat ca nu este pentru crearea unui "superstat" european.

Aceasta pozitie este una controversata, pentru ca in urma cu doar o saptamana, acesta declara in fata parlamentului de la Strasbourg ca Europa va trebui "sa priveasca spre o federalizare a statelor".

In incercarea de a explica discrepanta dintre cele doua declaratii, Barroso a declarat pentru britanici: "Haideti sa fim clari. Nu trebuie sa ne ferim de cuvinte. Va trebui sa ne indreptam spre o federalizare a statelor, insa este vorba despre o suveranitate impartita pentru ca fiecare tara sa fie pregatita sa isi infrunte propriul destin.

Acest plan este facut pentru si nu impotriva statelor din Uniunea Europeana. Pentru ca traim intr-o era a globalizarii, orice suveranitate inseamna o putere mai mare, nu mai mica", a declarat Barosso pentru The Guardian.

"Eu cand ma gandesc la federalizarea statelor, nu ma gandesc la pierderea democratiilor statelor membre. Eu nu imi doresc sa vad un superstat european, ci consider ca in Europa de astazi fiecare om trebuie sa se mandreasca cu tara lui, dar si cu apartenenta lor europeana", a continuat presedintele CE.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Scandal cu acorduri fine: Cel mai cunoscut comerciant de viori Stradivarius, judecat pentru inselaciune!... Cel mai socant video din toate timpurile!!! Televiziunea siriana nu mai are limite!!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x