Căutare Live

Benedict al XVI-lea se plânge de faptul că se vrea să fie redus la tăcere şi atacă din nou căsătoria între persoane de acelaşi sex într-o carte biografie autorizată, publicată în Germania

Papa emerit Benedict a XVI-lea îşi acuză criticii de faptul că vor să-l ”facă să tacă” şi atacă din nou căsătoria între persoane de acelaşi sex, într-o biografie autorizată, publicată luni în Germania, relatează AFP.

Joseph Ratzinger, în vârstă de 93 de ani, se declară victima unei ”deformări răuvoitoare a realităţii” în această lucrare, intitulată ”Benedict al XVI-lea - O viaţă”, care include interviuri, potrivit unor pasaje publicate de presa germană şi agenţia germană de presă DPA.

”Spectacolul reacţiilor teologiei germane este atât de aberant şi răuvoitor, încât prefer să nu vorbesc despre asta”, spune el.

”Prefer să nu analizez adevăratele motive din cauza cărora pur şi simplu se vrea să mi se facă vocea să tacă”, adaugă cel care în ţara sa - în care Biserica Catolică este condusă de către prelaţi consideraţi liberali - a fost criticat adesea din cauza poziţiei sale faţă de islam sau subiectelor de societate.

Papei emerit, aflat în funcţie din 2005 în 2013, i s-a reproşat faptul că încearcă să torpileze eforturile de modernizare ale succesorului său, Papa Francisc.

În cartea sa, el dă asigurărică are, din contră, relaţii bune cu Francisc.

”După cum ştiţi, prietenia mea persoanlă cu Papa Francisc nu a rămas aşa, ci s-a dezvoltat”, afirmă el.

Benedict al XVI-lea s-a aflat în februarie în centrul unei controverse la Vatican, după ce secretarul su privat a fost îndepărtat din anturajul Papei Francisc.

Această îndepărtare a avut loc în urma publicării unei cărţi semnate de către Papa emerit şi cardinalul Robert Sarah din Guineea, în care este apărat aprig celibatul preoţilor, o temă fierbinte în Biserică, şi care a antrenat o polemică.

Benedict al XVI-lea îşi reiterează, pe fond, în cartea apărută luni, opoziţia faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex.

”Acum 100 de ani am fos considerat absurd să se vorbească despre căsătoria între persoane de acelaşi sex. Azi eşti excomunicat atunci când i te opui”, acuză el.

”Acelaşi lucru e valabil cu privire la avort sau la crearea de oameni în laborator”, adaugă Joseph Ratzinger.

Sursa : news.ro

Citește și
o femeie pozand eticheta prinsa de niste haine
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
O tânără a vrut să își cumpere o rochie, dar când a vrut s-o probeze a găsit un bilet neașteptat prins de haină. Ce scria
fată cu mască de protecție împotriva coronavirusului
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion. Circulația liberă, iar magazinele program mai lung
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole
A făcut o avere dintr-o minciună ce ar putea îmbolnăvi mii de oameni! Crema anti-5G - cancer la cutie!... Italia începe să iasă din izolare într-o semi-libertate supravegheată...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri