Antena Căutare

BREAKING NEWS. Explozii puternice la metroul din Sankt Petersburg! Cel puțin 10 MORȚI! UPDATE

Presa rusă relatează că mai multe persoane au fost rănite într-o explozie puternică produsă, luni, la o staţie de metrou din Sankt Petesburg, transmite Reuters

Presa rusă relatează că mai multe persoane au fost rănite într-o explozie puternică produsă, luni, la o staţie de metrou din Sankt Petesburg, transmite Reuters.

Primele informații indică faptul că în urma exploziei, cel puțin zece persoane au murit, alte câteva zeci fiind rănite. Cotidianul „Pravda” titrează că exploziile reprezintă un atentat terorist.

Cel puţin zece persoane au murit şi alte 50 - inclusiv copii - au fost rănite într-o explozie produsă luni la o staţie de metrou din Sankt Petersburg. Comisia Naţională Antiterorism a preluat acest caz şi a anunţat că a fost vorba despre o singură deflagraţie. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Interfax că explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost provocată fie de un atacator sinucigaş, fie de un pachet-capcană care a fost lăsat când trenul staţiona la Piaţa Sennaia. Autorităţile ruse au descoperit un alt dispozitiv explozibil nedetonat în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia din Sankt Petersburg.

UPDATE 21:48 - Premierul Medvedev cataloghează explozia de la metrou drept un atentat terorist

Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, a catalogat explozia de la metrou drept un atentat terorist, susţinând că persoanele rănite vor primi îngrijirea medicală de care au nevoie în spitalele din metropola Sankt Petesburg.

”Toţi cei răniţi în atentatul terorist din Sankt Petesburg vor primi toată îngrijirea medicală de care au nevoie. Indicaţii au fost transmise în acest sens miniştrilor Sănătăţii şi de Urgenţă”, a scris premierul rus într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, acesta a transmis din nou condoleanţe familiilor victimelor, precizând că ”asta este durerea noastră comună”.

UPDATE 21:40 - Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de la metroul din Sankt Petersburg

Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de luni, de la metroul din Sankt Petersburg, au declarat surse apropiate anchetei pentru Interfax.

UPDATE 18:45 - Preşedintele cecen declară că atacatorii trebuie pedepsiţi după explozia din Sankt Petesburg

Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat luni după-amiază că ”organizatorii şi atacatorii trebuie să fie identificaţi şi aspru pedepsiţi” după explozia care a distrus o garnitură de metrou din Sankt Petesburg, transmite Sputnik.

UPDATE 18:44 - Autorităţile din Sankt Petersburg au declarat stare de urgenţă la instituţiile de învăţământ din oraş

Autorităţile din Sankt Petersburg au declarat stare de urgenţă la instituţiile de învăţământ din oraş, a anunţat Comitetul Educaţional din oraş, citat de TASS.

"Comitetul Educaţional a decis să intensifice măsurile de securitate în urma a ceea ce s-a întâmplat la metrou”, se arată într-un comunicat.

UPDATE 18:35 - Presa rusă revine asupra declaraţiei ministrului Sănătăţii: 10 persoane au murit, 37 au fost rănite la Sankt Petersburg

Presa rusă a revenit asupra declaraţiei ministrului Sănătăţii, Veronika Skvorţova, afirmând că numărul total al victimelor este de 47 - 10 morţi şi 37 de răniţi.

Şapte persoane au murit pe loc, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii citat de Russia Today.

Două dintre victime au murit la spital, în urma arsurilor grave şi rănilor similare celor provocate de explozia unei mine, iar o a treia a decedat în drum spre spital, potrivit TASS.

Şase dintre răniţi sunt în stare gravă, a precizat ministrul.

Iniţial, RT, TASS şi Interfax au relatat că Skvorţova a declarat că 10 oameni au murit şi 47 au fost răniţi.

UPDATE 18:30 - Ruşii au lansat hashtag-ul ”Domoi” pentru a-i ajuta pe localnici să ajungă acasă după explozia din Sankt Petesburg

Internauţii ruşi au lansat pe reţelele sociale hashtag-ul ”#Domoi” (n.r. ”Acasă”) pentru a-i ajuta pe oamenii evacuaţi din metrou să ajungă acasă sau să găsească un loc sigur după explozia care a zguduit o garnitură de metrou din metropola Sankt Petesburg, transmite BBC News.

UPDATE 18:25 - Locuitorii din Moscova depun flori şi lumânări în memoria victimelor exploziei de la Sankt Petersburg

Locuitorii din Moscova au început să aducă flori şi lumânări la reprezentanţa din capitala rusă a Guvernului din Sankt Petersburg, în onoarea celor care şi-au pierdut viaţa în explozia de la metrou, relatează TASS.

UPDATE 18:00 - Presa rusă publică o primă imagine cu presupusul atacator de la Sankt Petesburg

Presa rusă a publicat luni după-amiază o primă imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou care circula de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut, transmite Interfax.

Presupusul suspect - care are barbă - apare îmbrăcat într-o robă neagră şi are capul acoperit de o căciulă de aceeaşi culoare.

Anterior, un martor a spus că un bărbat ar fi abandonat o servietă în vagonul de metrou zguduit de puternica explozie din Sankt Petesburg.

UPDATE 17:57 - Ministrul rus al Sănătăţii a revizuit bilanţul atacului de la Sankt Petersburg la 10 morţi

Ministrul rus al Sănătăţii a revizuit bilanţul atacului de la Sankt Petersburg la 10 morţi, relatează Interfax citat de Reuters.

Ministrul Veronika Skvorţova a anunţat şi că 47 de persoane au fost rănite în explozie, dintre care şase sunt în stare gravă.

Anterior, Comitetul Naţional Antiterorism a anunţat că nouă oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi.

UPDATE 17:33 - Procuratura Generală susţine că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la explozia din Sankt Petesburg

Un purtător de cuvânt al Procuraturii Generale din Rusia a declarat luni după-amiază că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la explozia de la metrou, după ce în urmă cu o oră susţinea că este vorba despre un incident terorist în Sankt Petesburg, transmite BBC.

Alexander Kurennoi a explicat că mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei fac cercetări în garnitura de metrou distrusă de explozie, dar nu se poate oferi în acest moment o concluzie.

Anterior, procurorul general a susţinut că este vorba despre un incident terorist în Sankt Petesburg.

UPDATE 17:24 - Nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în atentatul de la Sankt Petersburg, potrivit bilanţului oficial

Nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în atentatul de luni de la metroul din Sankt Petersburg, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism. Acesta este considerat bilanţul oficial al atacului, relatează Russia Today.

Anterior, guvernatorul Sankt Petersburgului a vorbit de 10 morţi şi aproximativ 20 de răniţi. De asemenea, autorităţile locale din Sankt Peterbsurg anunţaseră că 25 de persoane, inclusiv un copil, au fost rănite în explozie, dar nu au precizat numărul morţilor.

UPDATE 17:09 - Guvernatorul Sankt Petersburg confirmă că 10 persoane şi-au pierdut viaţa în explozia de la metrou

Guvernatorul Sankt Petersburg confirmă că 10 persoane şi-au pierdut viaţa în explozia de la metroul din oraş, relatează TASS.

"Zece persoane au murit şi alte aproximativ 20 au fost rănite”, a declarat guvernatorul de Sankt Petersburg, Gheorghi Poltavcenko.

Anterior, autorităţile locale din Sankt Peterbsurg au anunţat că 25 de persoane, inclusiv un copil, au fost rănite în explozie, dar nu au precizat numărul morţilor.

UPDATE 17:04 - Martor:Un bărbat a lăsat o servietă în vagonul de metrou unde a avut loc explozia şi a urcat în altul

Un martor la atacul terorist de la Sankt Petersburg ar fi văzut un bărbat care ar fi lăsat o servietă în vagonul de metrou unde a avut loc explozia, înainte de a se muta în alt vagon, relatează agenţia de presă RBC citată de Daily Telegraph.

"A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon”, i-ar fi scris martorul unui prieten, într-un SMS.

UPDATE 16:54 - Explozia de la Sankt Petersburg a fost un atac terorist, confirmă procurorul general rus

Explozia de la Sankt Petersburg a fost un atac terorist, a confirmat procurorul general al Rusiei, citat de Daily Telgraph.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

UPDATE 16:18 - Putin: Autorităţile ruse vor lua toate măsurile necesare pentru a le oferi asistenţă celor răniţi în explozie

Autorităţile ruse vor lua toate măsurile necesare pentru a le oferi asistenţă celor răniţi în explozia de la metroul din Sankt Petersburg, a declarat preşedintele Vladimir Putin citat de Sputnik News.

"Autorităţile locale şi, dacă va fi nevoie, autorităţile federale vor lua toate măsurile necesare pentru a susţine familiile celor ucişi şi celor răniţi”, a spus Putin.

Preşedintele rus Vladimir Putin urma să se afle luni la Sankt Petersburg, pentru o întâlnire cu omologul său Belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează RIA Novosti, care precizează că nu este clar dacă liderul de la Kremlin a mai ajuns sau nu în metropola rusă.

UPDATE 16:18 - Autorităţile ruse au descoperit un alt dispozitiv explozibil nedetonat în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia din Sankt Petersburg

Autorităţile ruse au descoperit luni după-amiază un alt dispozitiv explozibil nedetonat în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia din Sankt Petesburg. Descoperirea are loc după ce zece persoane şi-au pierdut viaţa într-o explozie puternică, care s-a produs într-un metrou ce călătorea între două staţii, transmite Interfax.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prima deflagrație s-a produs în stația Senaia Plosciad, una dintre cele mai aglomerate din superbul oraș rusesc.

Potrivit Reuters, la stația de metrou Sennaia Ploșciad se aflau opt ambulanțe. Fumul a umplut mare parte din stația de metrou, care a fost evacuată. Potrivit DPA, numeroase alte stații de metrou erau pe punctul de a fi închise.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu șrapnel.

Președintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a fost informat cu privire la această situație, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Life News, un portal având legături strânse cu serviciile de securitate ruse, a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite, întinse pe peron.

CRONOLOGIA TERORII! Atentatele care au afectat Rusia în ultimii ani! De la cei 41 de oameni care au fost omorâți la metr... Sankt-Petersburg în doliu, a doua zi după atentatul din metrou: Atacul nu a fost revendicat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x