Antena Căutare

CE ameninta Romania cu un proces la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene

Romania are doua luni la dispozitie sa rezolve problemele de mediu din Delta Dunarii, aparute din cauza unui proiect de dezvoltare a unor obiective turistice, aprobat de autoritatile de la Bucuresti. Constructiile de la Sulina au afectat deja o specie endemica si un habitat protejat. Statul roman risca sa ajunga parat la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene, daca in termen de doua luni de zile nu rezolva "aspectele necorespunzatoare” de mediu din Delta Dunarii.

Comisarul european pentru Mediu, Janez Potočnik, a trimis Bucurestiului o solicitare prin care cere statului roman sa se ocupe de aceasta problema in conformitate cu legislatia Uniunii Europene.

"Comisia Europeana (CE) a solicitat Romaniei sa se ocupe de aspectele necorespunzatoare ale protectiei mediului natural din zona Sulinei si a Deltei Dunarii, una dintre cele mai importante zone umede ale Europei. Comisia este preocupata de procedurile deficitare de evaluare a impactului potential al dezvoltarii turismului in aceasta zona care face parte din reteaua Natura 2000. Solicitarea Comisiei, la recomandarea comisarului pentru mediu Janez Potočnik, ia forma unui aviz motivat, in conformitate cu procedurile de incalcare a dreptului Uniunii Europene. Daca in termen de doua luni autoritatile nu informeaza Comisia cu privire la masurile luate in vederea asigurarii respectarii legislatiei UE in materie, Comisia poate transmite cauza Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene", se precizeaza intr-un comunicat de joi al Comisiei Europene.

Tot articolul, in Jurnalul National

Barack Obama a ramas blocat in zapada. Ninsoarea si viscolul au paralizat zeci de orase din SUA... Studiu: Peste 20 de ani, musulmanii vor reprezenta mai mult de un sfert din populatia globului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x