Antena Căutare

CE: Romania, la un pas de a fi data in judecata pentru netranspunerea directivelor privind piata energiei

Comisia Europeana (CE) a trimis Romaniei si altor sapte UE, care nu au transpus directivele europene privind piata energiei, avize motivate pentru incalcarea legislatiei UE referitoare la liberalizarea pietelor energiei eletrice si gazelor naturale. Daca in doua luni statele nu se conformeaza, CE poate trimite cauzele Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

"Comisia a trimis 15 avize motivate celor 8 state membre pentru a le indemna sa-si respecte obligatia juridica. Statele membre au la dispozitie doua luni pentru a raspunde. Daca statele membre nu se conformeaza, Comisia poate deferi cauzele Curtii de Justitie a Uniunii Europene", potrivit unui comunicat al CE.

Directivele privind energia electrica si gazele trebuiau transpuse in legislatia nationala de catre statele membre pana la 3 martie 2011.

Pana in prezent insa, Romania, Bulgaria, Cipru, Spania, Luxemburg, Olanda si Slovacia nu au informat Comisia referitor la adoptarea masurilor de transpunere a celor doua directive, iar Estonia nu a informat CE referitor la directiva privind gazele naturale.

VIDEO! Angela Merkel a facut baie in bere la un dineu oficial... VIDEO! Cea mai mare centrala electrica bio din lume, devastata de un incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x