Antena Căutare

Ceasul guvernarii de a Chisinau arata ora Moscovei

In timp ce presa internationala cere parca ultimativ Republicii Moldova sa se desprinda rapid de trecut si sa socheze prin reforme, ca sa nu iroseasca timpul pretios - asa cum a facut-o in ultimii 20 de ani, presa de la Chisinau scrie ca "ceasul actualei coalitii de guvernare arata tot ora Moscovei”

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a ales sa faca prima sa vizita in aceasta calitate la Moscova. Pe de alta parte, mai multi oficiali europeni si americani au transmis zilele acestea niste semnale puterii politice si poporului Republicii Moldova.

"Moldova a ratat o mare sansa in 1990 sa emuleze statele baltice in drumul lor spre integrare europeana si acum are sanse mici sa ajunga acele tari din urma", a declarat intr-un interviu presedintele Comitetului Statelor Unite pe problemele NATO, Bruce Jackson.

Potrivit lui, "Moldova a irosit douazeci de ani din perspectiva reformelor democratice si integrarea in UE, deoarece guvernul comunist si mai ales ex-presedintele Vladimir Voronin a stricat relatiile cu tarile vestice si a avut niste relatii anormale cu tari precum Rusia, Ukraina si Romania". Bruce Jackson a mentionat ca Parteneriatul Estic este o sansa pentru o dezvoltare mai dinamica a Republicii Moldova, iar Statele Unite si NATO sustin politicile Uniunii Europene.

Semnalele pentru Moldova care vin din partea UE sunt mai optimiste. Ambasadorul Ungarei la Chisinau, Gyorgy Varga, a declarat ca Moldova are toate sansele sa devina anul acesta membru asociat al UE: "Cred ca este real ca acest lucru sa se intample. Cele patru runde de negocieri de anul trecut au dat rezultate bune. Peste doua-trei saptamani va avea loc cea de-a cincea runda de negocieri, iar eu am auzit de la expertii europeni ca ei ramas uimiti de nivelul de pregatitire a delegatia moldovenesti. Practic, in 22-30 de domenii asupra carora se negociaza - nu mai sunt intrebari", a mentionat diplomatul maghiar.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

VIDEO! Un incendiu devastator ameninta organizarea Carnavalului de la Rio... VIDEO! Viitoarea minune arhitectonica: "Guggenheim Abu Dhabi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x