Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Cel mai "cool" presidente: "Pepe" Mujica, parintele Uruguayului

A fost luptator de guerrila, acolo unde si-a si cunoscut nevasta. A ajuns presedinte al Uruguayului, si-a donat salariul. Te intalnesti cu el pe strada, bea cafele fara garzile de corp

Are milioane de radacini. Dupa tata, se trage din basci, cea mai tare natiune din lume. Dupa mama, e "macaronar". Dupa alte neamuri, e uruguayan get beget. A simpatizat cu comunistii, a fost luptator de guerrila de-al lui "Tupac Amaru", adica "tupamaros". Credea intr-o lume mai buna, pana a fost prins si a bagat la racoare 14 ani pentru ideile sale. Aici, printre copaci si muschi si mitaliere si gloante si-a cunoscut viitoarea sotie.

Prin 1994, dupa restaurarea democratiei in Uruguay, a revenit in politica. A ajuns deputat, ministru, apoi, din 2010, presedinte al statului. Cel mai "cool" sef din cati poate exista.

Cu ceva vreme in urma, "Pepe" Mujica, considerat a fi "cel mai sarac presedinte din lume", pentru ca dupa ce ca are un salariu mic il si doneaza, a tinut prima pagina a ziarelor din toata lumea. Uruguayenii se puteau intalni cu el la cumparaturi, pe stadionul de fotbal, asteptand la semafor.

De doua zile, insa, internetul a "explodat". Oscar Cassini, un turist argentinain aflat prin Uruguay, l-a gasit pe Mujica la o terasa, savurandu-si cafeaua alaturi se sotia sa. Fara garzi de corp, fara nimic. Doar cu sapca pe cap si mustacioara de bunicut simpatic, dar harsait prin luptele de guerrilla. Era "tras" la umbra, imbracat lejereanu. Cassini l-a intrebat daca-i poate fotografia. A primit acceptul, a tras cadrul si l-a "urcat" pe Facebook. Instant a primit mii de "like"-uri iar imaginea a fost shareuita de peste 8.000 de ori. Cand toti presedintii se tem pentru securitatea lor, cand zeci de agenti le protejeaza spatele, cand toata lumea e agitata, "Pepe" Mujica e cel mai relaxat comandante din lume!!!

Recomandari