Antena Căutare

Cenzura internauţilor devine mai agresivă în Turcia

După ce zilele trecute anunţam tenativa desfiinţării accesului la Twitter în Turcia, acum se pare că situaţia se acutizează.

După ce zilele trecute anunţam tenativa desfiinţării accesului la Twitter în Turcia, acum se pare că situaţia se acutizează.

Accesul la internet este un drept cu care cei mai mulţi dintre noi ne-am obişnuit. Deşi la nivel global există câteva site-uri accesibile doar în anumite ţări sau teritorii geografice, aproape de fiecare dată se găsesc artificii la care putem apela pentru a le vizita. Din păcate, situaţia în Turcia nu mai este atât de simplă.

Primul ministru Erdogan, pentru a masca unele dovezi de corupţie care au început să circule pe Twitter în Turcia, a ameninţat că taie accesul la acest serviciu, iar la câteva ore s-a şi ţinut de cuvânt. Nu a durat mult şi internauţii din teritoriu au găsit mai multe artificii pentru a continua să acceseze reţeaua socială. Una dintre variante era prin SMS, iar a doua implica schimbarea DNS-urilor folosite de PC sau utilizarea unui serviciu de VPN. Pentru că guvernanţii turci nu se dau bătuţi atât de uşor, accesul la DNS-urile Google, care au început să fie folosite în masă, a fost blocat.

Citeste AICI continuarea articolului!

Elvis Presley şi pasiunea sa pentru muzică şi arme de foc!... Îngrijorare! Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a expansiunii Rusiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x