Antena Căutare

China a prezentat publicului noua sa drona de atac

China a prezentat publicului drona Yilong, al carei cost , estimat la aproximativ 1 milion de dolari, este considerabil inferior celui al avioanelor fara pilot americane si israeliene, a anuntat presa chineza.

China a prezentat publicului noua sa drona de atac
| thinkstock

Conceput si dezvoltat de Institutul de aviatie de la Chengdu, drona a realizat primul sau zbor de incercare in 2008. Pana in prezent, scrie agentia rusa RIA Novosti, publicul nu a vazut decat machetele reduse ale aparatului.

In aceasta dimineata, drona Yilang a fost prezentat marelui public la Salonul Airshow China 2012, de la Zhuhai. Avionul are o lungime de 9,34 metri si o anvergura a aripilor de 14 metri, amintind, prin dimensiunile sale, de drona americana MQ-1 Predator.

Cantarind putin peste o tina, aparatul este capabil sa indeplineasca misiuni la o altitudine de 5.300 metri. De asemenea, drona are o autonomie de zbor de 4.000 kilometri si este dotat cu mijloace de atac dispuse pe partea inferioara a aripilor.

Sursa: incomemagazine.ro

VIRAL: Idila la sediul de campanie al lui Barack Obama... Americanii vor instala un telescop si un radar pe teritoriul australian, pentru a-i supraveghea pe chinezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x