Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

„Înainte, MAC!”. China a trimis o armată de rațe într-o misiune, pentru a salva vieți

O armată de 100.000 de raţe a primit misiunea, din partea Chinei, de a opri o invazie de lăcuste, la graniţa cu Pakistan.

Ilustrație.

Regimul comunist de la Beijing a decis să trimită o armată de 100.000 de raţe în provincia Xinjinag, ce se învecinează şi cu Pakistan, pentru a opri o invazie de lăcuste preconizată a fi cea mai gravă din ultimii 20 de ani în China.

Experţii din cadrul Ministerului chinez al Agriculturii afirmă că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi şi sunt mai eficiente decât pesticidele în combaterea acestor insecte dăunătoare.

Această metodă de combatere a lăcustelor a fost testată şi în cazul invaziei de acum 20 de ani, iar eficacitatea a fost considerabilă, potrivit presei locale.

Potrivit lui Lu Lizhi, expert la Ministerul Agriculturii, folosirea raţelor împotriva lăcustelor este o metodă mai puţin costisitoare şi mai ecologică decât cea privind recurgerea la pesticide. În plus, raţele sunt mai disciplinate şi mai mâncăcioase în comparaţie cu alte păsări.

„Raţele rămân în grup şi prin urmare sunt mai uşor de gestionat, în comparaţie cu găinile de exemplu“, spune expertul, notând că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste, în timp ce o gaină doar 70, potrivit adevarul.ro.

La fel ca multe alte ţări din Africa şi Asia, Pakistanul se confruntă cu o invazie de lăcuste greu de oprit. ONU avertizează asupra unui dezastru umanitar dacă roiurile de lăcuste care au făcut prăpăd în Africa şi Asia nu sunt oprite.

Lăcustele călătoare au pornit peste mări din deşertul Peninsulei Arabice, unde trecerea mai multor cicloane tropicale în ultimii ani a creat condiţii propice reproducerii lor. Furtunile şi ploile abundente din ţările africane au complicat şi mai mult situaţia.

Eforturile de combatere a lăcustelor nu au dat rezultatele aşteptate, iar, pe fondul modificării climatice, perioada de eclozare s-a extins în luna martie. O invazie de lăcuste ar fi o nouă provocare pentru statul chinez, după epidemia de Covid-19.

Recomandari