Antena Căutare

Condamnarea lui Nastase in "Trofeul calitatii", in presa internationala

Condamarea la doi ani de inchisoare cu executare a fostului premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul calitatii", de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in care acesta este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat la Presedintie din partea PSD, a facut turul presei straine, din Europa pana in SUA si, chiar, Australia.

"Nastase va fi primul fost premier trimis la inchisoare dupa caderea comunismului in 1989", a titrat, de exemplu, Chicago Tribune. "Inalta Curte l-a condamnat pe fostul premier pentru coruptie", a anuntat si Deutsche Welle, adaugand ca "Nastase, care nu a fost prezent in sala de judecata la citirea sentintei, a spus ca va face apel".

Iar informatia a ajuns si pe Sky News Australia, in Washington Post sau pe boston.com.

CNN a anuntat ca fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare, intr-un proces de coruptie care a durat peste 1000 de zile si in care au fost audiati 900 de martori, adaugand ca "Trofeul calitatii" nu este primul caz de coruptie in care a fost implicat Adrian Nastase, amintind de dosarul "Matusa Tamara" in care justitia a decis neinceperea urmarii penale.

Huffington Post a dat stirea condamnarii, preluand si declaratiile lui Adrian Nastase, potrivit caruia procesul a fost unul politic, pus la cale de presedintele Traian Basescu care a vrut sa se razbune pe contracandidatul sau din 2004.

Iar Euronews a titrat: "Sef al Executivului intre 2000 si 2004, Adrian Nastase este acuzat ca a deturnat 1,7 milioane de euro pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD".

Foto: Intactimages

Violente mortale in Siria, UE cere interventia ONU... Tensiuni la summitul UE: Sarkozy a spus ca Marea Britanie "nu are industrie"'...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x