Antena Căutare

Conflict in inima Bisericii Scientologice, declansat de un e-mail trimis in noaptea de Revelion

Tensiuni in Biserica scientologica. Motivul? O membra a clerului organizatiei a facut sa circule un e-mail care critica sever atat stilul de conducere, cat si politicile financiare ale liderului sau actual, David Miscavige. Mesajul lui Debbie Cook a fost trimis unui numar de 12.000 de colegi scientologi la scurt timp dupa miezul noptii de Anul Nou.

Potrivit acestui e-mail, Miscavige ar fi adoptat un stil de conducere dictatorial, care este in contradictie cu doctrinele stabilite de fondatorul bisericii, autorul de carti de science fiction, Ron Hubbard.

Cook a mai sustine ca, dupa ce i-a succedat lui Hubbard, dupa moartea acestuia in 1986, Miscavige a devenit obsedat de strangerea de fonduri, informeaza ziarul britanic The Independent. Regimul sau "a tezaurizat acum o rezerva de cash de peste un miliard de dolari", sustine Cook, si a cheltuit alte zeci de milioane pe cladiri "opulente", in prezent ramase in mare parte goale.

Criticile lui Cook ating o coarda sensibila, in contextul in care exista numerosi recenti dezertori nemultumiti din biserica. Dar statutul ei extrem de respectat in lumea de obicei confidentiala a scientologiei ii confera greutate printre membrii mai activi.

E-mailul, intitulat "Keep Scientology Working", argumenteaza ca multe dintre politicile urmarite de Miscavige sunt in conflict direct cu principiile stabilite de Hubbard atunci cand acesta a creat miscarea in anii 1960 si 1970. Ea sustine in special ca activitatile "extreme" de strangere de fonduri sunt acum "conduse din interiorul celor mai inalte esaloane ale structurii scientologiei", de o maniera care este in contradictie cu scripturile fondatoare ale organizatiei.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Foto: scientologynews.org

O nava sub pavilion romanesc a esuat pe Dunare, in apele teritoriale ale Bulgariei... Taxa noua pentru romanii din Italia: Cat va costa eliberarea permisului de sedere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x