Antena Căutare

Copilul roman vandut in rate, in presa franceza

Stirea cu romanii care si-au vandut copilul in rate, in Franta, tine prima pagina a ziarelor din Hexagon.

Le Monde acorda un amplu spatiu acestui caz. Publicatia prezinta in detaliu tranzactia, ancheta politiei si pedeapsa care ii asteapta pe parintii biologici.

"Risca 20 de ani de inchisoare, pentru ca si-au vandut bebelusul ", titreaza si publicatia Le Telegramme. Ziarul precizeaza ca cei doi romani au fost acuzati de trafic de minori.

Site-ul romandie.com are si el un articol despre cazul de la Timisoara. Materialul apare sub titlul "Un cuplu din Romania arestat dupa ce si-a vandut copilul in Franta".

La randul sau, Le Figaro trateaza si el pe larg acest subiect.

Cazul se refera la un copil care a fost vandut cu 5.000 de euro inainte sa se nasca, de catre o familie de etnie roma. Tranzactia a fost aranjata in 2004, iar baietelul a fost trecut in acte direct pe numele mamei adoptive. Cu primii bani primiti, parintii au cumparat canapele. Ultima transa au primit-o luni, insa sub ochii politistilor care i-au retinut imediat.

Tranzactia a avut loc in 2004, cand femeia de etnie roma era gravida. Viitoarea mama a consfintit ca, atunci cand se va naste, copilul sa mearga la o familie din Franta. Cele doua cupluri au batut palma pentru 5.000 de euro, cu plata in rate. La nastere, parintii biologici au primit 3.000 de euro.

Recent, cei doi soti au primit si restul de bani. Atunci au fost prinsi in flagrant de politisti. Parintii au primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzati pentru trafic de minori. Avocatul lor va depune o cerere de eliberare sub control judiciar.

Deocamdata, copilul vandut este tot in Franta. Cel mai probabil va fi adus in Romania, unde i se va face un test ADN. Abia dupa aceea autoritatile vor stabili ce se va intampla cu el. Cumparatorii bebelusului sunt si ei anchetati.

Sursa: Antena3

Foto: time.com

Julian Assange risca sa fie executat sau inchis la Guantanamo... Inundatii in Australia: 12 morti si 90 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x