Antena Căutare

Coreea de Nord cere SUA despagubiri de 65 trilioane de dolari

Oficialitatile de la Phenian au formulat catre SUA o cerere mai putin obisnuita, informeaza lenta.ru, aceea de a primi despagubiri in valoare de 65 de trilioane de dolari. Comunistii coreeni considera aceasta suma ca o „reparatie morala si materiala in impartirii peninsulei Coreene din 1945”

Probabil ravasit dupa umilinta administrata de Portugalia la Campionatul Mondial de Fotbal, regimul de la Phenian s-a gandit sa poarte o alta lupta. De data asta pe taram politic. Ei bine, dupa ce s-au socotit indelung au rezultat urmatoarele calcule:

- 26 de trilioane de dolari pentru uciderea a un milion de cetateni ai Republicii Populare Democrate Coreene si a ranirii a 2 milioane de coreeni

- 13,7 trilioane de dolari pentru sanctiunile cerute de americani in urma cu sase decenii impotriva RPDC

- 17 trilioane de dolari pentru distrugerea bunurilor in timpul Razboiului Coreean, intre anii 1950-1953.

Dupa eliberarea Coreei de sub ocupatia japoneza, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Coreea a fost impartita de Natiunile Unite in doua parti delimitate de paralela 38. Coreea de Nord urma sa fie administrata de catre URSS, iar Coreea de Sud de catre SUA. Istoria Coreeii de Nord incepe, astfel, prin proclamarea unei Republici Populare in 1948. Dorinta conducerii de a influenta zona opozantului a dus la izbucnirea razboiului intre americani, pe de o parte si sovietici si chinezi, pe de alta parte. In 1953 a fost semnat Tratatul de Pace intre Pyongyang si Seul.

Sursa: jurnalul.ro

Atentat cu bomba la Atena, soldat cu moartea unui inalt functionar grec... Republica Moldova condamna ocupatia sovietica, Rusia considera gestul analfabetism istoric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x