Antena Căutare

Cum pot obține românii din străinătate cartea de identitate românească fără a se mai deplasa în țară. Care sunt costurile și în cât timp este gata

Veste uriașă pentru românii din străinătate! Cum se poate obține cartea de identitate fără a mai face un drum în România

Veste uriașă pentru românii din străinătate! Cum se poate obține cartea de identitate fără a mai face un drum în România și a sta la cozi

Cartea de identitate românească atestă identitatea, cetățenia și faptul că ai un domiciliu stabil în România, ceea ce îți oferă posibilitatea de a călători în toate țările Uniunii Europene.

Cum pot obține românii stabiliți în străinătate Cartea de Identitate fără să fie nevoiți să se deplaseze în România?

Dacă ești cetățean român și te afli în străinătate, dar nu deţii carte de identitate românească valabilă din cauza expirării, furtului, deteriorării, schimbării numelui sau a domiciliului şi dacă nu te poți deplasa în România, poți efectua la un Consulat românesc o procură specială pentru obţinerea unei noi cărţi de identitate.

Procura se poate face pe numele unei rude sau a altei persoane de încredere din România, care va face demersurile necesare în locul tău, la serviciul de evidență a populației.

Ce acte sunt necesare pentru eliberarea procurii speciale?

În momentul în care te prezinți la un Consulat românesc și intenționezi să ceri o procură specială pentru eliberarea Cărții de Identitate, trebuie să prezinți la ghișeu următoarele documente:

act de identitate românesc valabil (paşaport, titlu de călătorie sau carte/buletin de identitate);
4 fotografii color identice şi de dată recentă mărimea 3 x 4 cm având la bază o bandă albă de 7 mm;
să cunoști datele de identificare ale persoanei pe care o împuternicești: serie şi numărul cărţii de identitate, data eliberării şi autoritatea emitentă, adresă, CNP, data şi locul naşterii.

Este obligatoriu să mergi personal la Consulat pentru a primi o astfel de procură! Legea interzice autentificarea procurilor trimise prin poștă, fax sau e-mail.

Află cât costă o astfel de procură de împuternicire și cum se efectuează programarea aici.

Inconștiență criminală! Copilul lor avea leucemie, iar ei îl tratau cu remedii naturale și refuzau să îl ducă la spital:... O româncă de 45 de ani, împușcată mortal de soț, în Italia! Femeia n-a avut nicio șansă de supraviețuire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x