Antena Căutare

Declaratiile unui fost comisar UE, pe Wikileaks: Romania este un "stat salbatic"

Noi informatii referitoare la tara noastra au iesit la suprafata din dosarele secrete publicate de Wikileaks. Romania este un „stat salbatic”, nepregatit sa intre in Uniunea Europeana, afirma in 2004 fostul comisar european pentru Relatii Externe, Chris Patten.


Fostul comisar UE a dezvoltat si motivele care impiedicau Uniunea Europeana sa devina "o putere reala". Mai exact, Patten a vorbit despre trecutul dubios al unor lideri din statele care aderasera recent la UE, precum si despre"ochii de ucigas" ai fostului presedinte rus Vladimir Putin, in prezent prim-ministru.

WikiLeaks a mai publicat recent si o nota diplomatica care scoate la iveala date despre adoptiile din Romania. Astfel, in raportul grupului de lucru pentru adoptii internationale, se arata ca unii dintre copiii a caror adoptie a fost refuzata s-ar putea afla in situatii in care bunastarea lor nu e protejata adecvat, potrivit unei note diplomatice semnate in aprilie 2006 de fostul ambasador american, Nicholas Taubman.

830 de telegrame ale diplomatilor americani acreditati la Bucuresti au ajuns in mainile fondatorilor sitului Wikileaks. Inainte de decembrie 2004, au existat doar doua astfel de comunicari ce se regasesc in dosarul Wikileaks. Dupa alegerile prezidentiale si parlamentare de acum sase ani insa, numarul informarilor transmise de diplomatii americani din Bucuresti, a crescut simtitor.

Site-ul WikiLeaks, specializat in dezvaluirea de documente secrete, a inceput duminica sa publice un set de peste 250.000 de note diplomatice. Actiunea este considerata "un atac la adresa comunitatii internationale" de catre Departamentul de Stat american.

Iarna paralizeaza Europa: 8 morti in Polonia, traficul aerian dat peste cap in Marea Britanie... Prima "victima" a WikiLeaks: Seful de cabinet al ministrul german de Externe demis, dupa ce a recunoscut ca a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x