Din orașul natal, la Londra și New York, trecând prin Berlin. Fanii lui David Bowie îl vor omagia în fiecare loc în care a trăit

 

 După anunțul morții legendarului cântăreț rock David Bowie, care a declanșat un val de omagii, locul decesului și al înmormântării, precum și tipul de cancer de care a suferit continuau să fie marți un mister, lucru uimitor în lumea superconectată de astăzi, transmite AFP, citată de Agerpres.

"David Bowie a murit liniștit astăzi, înconjurat de familie, după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul", anunța un scurt mesaj postat duminică pe conturile oficiale ale cântărețului de pe rețelele de socializare. Cântărețul care împlinise vineri 69 de ani, în ziua lansării albumului "Blackstar", a vândut 140 de milioane de albume în 45 de ani de carieră.

Amantul etern. David Bowie s-a iubit cu femei frumoase și celebre

Născut în cartierul Brixton din sudul Londrei, Bowie locuia de câțiva zeci de ani la New York, ceea ce a făcut câteva organe de presă să presupună că a murit în metropola americană. Însă The New York Post a fost de părere că artistul a murit "acasă la el, la Londra".

Detaliile înmormântării artistului, un mister pentru fani

În lipsa unui anunț oficial, locul în care a murit David Bowie continua să fie marți un mister, la fel ca și cel unde va fi înmormântat sau incinerat. În contextul acestor necunoscute, fanii au decis să îl omagieze în toate locurile unde a trăit, de la Londra la New York, trecând prin Berlin, orașul în care Bowie s-a dus în anii 1970 pentru a-și regăsi inspirația. În cartierul său natal, Brixton, peste 2.000 de fani și-au omagiat idolul cântând și dansând pe melodiile cântărețului până noaptea târziu.

S-a implicat în proiecte muzicale chiar și după ce aflat de boala necruțătoare

Foarte discret în privința vieții sale private, David Bowie apărea rar în media după accidentul cardiac din iunie 2004. Nu a încetat însă să lucreze, realizând multe proiecte în ultima vreme, de la muzica de generic a unor seriale la musicaluri și câteva apariții, ca cel de pe ultimul album al The Arcade Fire, părând a fi din nou cel care lansa moda în anii 1970. A apărut ultima oară în public în 7 decembrie, la New York, la premiera musicalului său "Lazarus". Potrivit belgianului Ivo van Hove, care a regizat acest musical ce urmează să se joace până în 20 ianuarie la New York Theatre Workshop, artistul suferea de cancer la ficat. "Mi-a mărturisit acum un an și trei luni că avea cancer la ficat...Mi-a spus fiindcă știa că nu va putea să fie mereu prezent" la pregătirea spectacolului, a declarat regizorul la postul olandez NPO Radio. Afirmația sa nu a fost însă confirmată oficial.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe