Antena Căutare

Doliu în lumea literară. A murit unul dintre cei mai mari poeți ai planetei. John Ashbery s-a stins la 90 de ani!

John Ashbery, unul dintre cei mai mari poeţi americani ai secolului XX, a murit la vârsta de 90 de ani, în statul New York

John Ashbery, unul dintre cei mai mari poeţi americani ai secolului XX, a murit la vârsta de 90 de ani, în statul New York.

Autor de poezie avangardistă şi experimentală, opera sa este pe alocuri controversată din cauză că mulţi vedeau poemele puţin accesibile.

"Mi s-a spus că poeziile mele nu sunt accesibile", declara el înr-un interviu în 2005 la postul public de radio NPR. "Poemele mele vorbesc despre intimitatea noastră şi despre dificultatea de a ne gândi la noi înşine".

Născut la 28 iulie 1927, la Rochester, în statul New York, John Ashbery a studiat la Universitatea din Columbia. Îi plăcea să combine în scrierile sale limbajul uzual cu unele consideraţii elevate.

Volumul "Self-Portait in a Convex Mirror" l-a ajutat să devină singurul scriitor american care a obţinut trei recompense importante în acelaşi an pentru aceeaşi operă, premiul Pulitzer, National Book şi National Book Critics Circle.

În 2012, John Ashbery a primit de la preşedintele Barack Obama o înaltă distincţie americană, National Humanities Medal.

Au găsit găleţile astea in pereţii locuinţei! Când le-au deschis nu le-a venit sa creadă. "Nu pot să cred că am tră... Vestea care va afecta mii de români! Londra vrea să pună capăt liberei circulaţiei a muncitorilor după ce iese din UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x