Antena Căutare

Epidemie de holeră în Yemen. Peste 200 de mii de cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în ultimele două luni!

Yemen se confruntă cu cea mai gravă epidemie de holeră din lume.

Yemen se confruntă cu cea mai gravă epidemie de holeră din lume.

Peste 200 de mii de cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în ultimele două luni de autorităţile sanitare de acolo, iar numărul lor creşte cu fiecare zi. 1.300 de oameni şi-au pierdut viaţa, din cauza bolii, în ultima perioadă.

Epidemia s-a răspândit rapid în toate cele 23 de provincii ale ţării şi continuă să se extindă. Aproximativ 5.000 de persoane se îmbolnăvesc, zilnic, de holeră în Yemen, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că numărul deceselor va creşte. Între timp, reprezentanţii ONU spun că situaţia catastrofală este cauzată de conflictul armat care a adus sistemul de sănătate în colaps, iar infrastructura de salubritate, ca şi inexistentă, contribuie la extinderea virusului.

Specialiştii spun că Guvernul din Yemen neglijează epidemia de holeră şi este preocupat de propriile interese.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, alături de UNICEF şi alte organizaţii, fac eforturi pentru a opri epidemia. Acestea încearcă să detecteze focarele de infecţie. De asemenea, voluntarii merg din casă în casă pentru a informa locuitorii despre măsurile de prevenire împotriva bolii.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Peste 120 de morți în urma exploziei unei cisterne cu petrol în Pakistan... O EXPLOZIE majoră s-a produs la Paris. Un autobuz a fost distrus în totalitate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x