Căutare Live

Facebook a mers mult prea departe! Compania a permis unor mari companii să aibă acces la mesajele private ale utilizatorilor

Scandalurile în care e implicată compania Facebook nu se mai opresc. Cele mai recente dezvăluiri arată că Facebook a permis unor companii precum Netflix, Spotify și Royal Bank of Canada să aibă acces la mesajele private ale utilizatorilor, potrivit unui raport publicat de New York Times.

Scandalurile în care e implicată compania Facebook nu se mai opresc. Cele mai recente dezvăluiri arată că Facebook a permis unor companii precum Netflix, Spotify și Royal Bank of Canada să aibă acces la mesajele private ale utilizatorilor, potrivit unui raport publicat de New York Times.

Aparent, Facebook a permis Spotify, Netflix şi Royal Bank of Canada să citească, scrie şi să şteargă mesaje private ale utilizatorilor şi să vadă toţi participanţii la discuţii. În cazul Spotify, accesul avea în vedere muzica împărtăşită prin mesageria Facebook, potrivit News.ro.

Potrivit raportului, citat de Variety, Spotify a putut să vadă lunar mesaje de la peste 70 de milioane de utilizatori, însă nu a fost specificat dacă compania a avut acces deplin la numărul de utilizatori.

Reprezentanţi ai Spotify şi Netflix au declarat pentru NY Times că nu aveau cunoştinţă de „puterile date lor de Facebook”, iar un purtător de cuvânt al Royal Bank of Canada a contestat că banca a avut un astfel de acces.

Spotify continuă să ofere utilizatorilor posibilitatea de a împărtăşi muzică prin Facebook Messenger. Netflix şi banca din Canada au declarat pentru NY Times că nu mai au nevoie de acces la mesaje, pentru că au dezactivat componentele care încorporau asta.

Potrivit lui Steve Satterfield, director al Facebook privind politică de confidenţialitate, niciunul dintre parteneriate nu a încălcat confidenţialitatea utilizatorilor sau regulile FTC, iar companiilor le-a fost cerut să se supună politicilor Facebook.

În acorduri este prevăzut că Facebook consideră extensiile companiilor externe ca metode de interacţiune pe care utilizatorii le pot folosi pentru a interacţiona cu prietenii lor şi, drept urmare, nu a căutat să aibă permisiune din partea utilizatorilor.

Unele dintre aceste acorduri datau din 2010, altele continuau să fie active şi în 2017. Un alt purtător de cuvânt a declarat pentru NY Times că Facebook nu a găsit dovezi de abuz din partea acestor companii.

Facebook a admis că nu a fost vigilentă cu privire la parteneriate şi că unele companii puteau accesa date în continuare.

Umilința care a făcut înconjurul lumii! Ce i-a făcut o femeie unei tinere pe care o acuza că ar fi avut o relație cu soț... Decizie fără precedent! Profesorii din anumite școli vor avea voie legal să dețină arme! Cine a luat această hotărâre ș...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri