O fetiță de cinci ani se zbate între viață și moarte după ce s-a vindecat de COVID-19 și a dezvoltat un sindrom rar: ”Starea ei s-a înrăutățit dramatic în șase săptămâni!”

O fetiță în vârstă de cinci ani, din Anglia, care a fost infectată cu noul coronavirus, se zbate între viață și moarte după ce a dezvoltat un sindrom inflamator rar. 

O fetiță de cinci ani se zbate între viață și moarte după ce s-a vindecat de COVID-19 și a dezvoltat un sindrom rar: ”Starea ei s-a înrăutățit dramatic în șase săptămâni!”

Scarlett, o fetiță de doar cinci ani, a început să se simtă rău la câteva săptămâni după ce s-a vindecat de coronavirus. Micuța a dezvoltat boala Kawasaki, iar acum se zbate între viață și moarte la Terapie Intensivă.

Potrivit declarațiilor făcute de tată ei, Piers Roberts, medicii i-au dat doar 20 la sută șanse de supraviețuire după ce a fost diagnosticată cu această boală rară, care ar putea fi asociată cu infecția cu COVID-19.

Previziune înfiorătoare, de la OMS! Când va lovi al doilea val de COVID-19, de fapt, în Europa! „Atenție! Nu e timp de sărbătorire!”

Scarlett a fost infectată cu noul coronavirus la școală, înainte de carantină. Deși era o fetiță sănătoasă, starea ei de sănătate s-a înrăutățit drastic în doar șase săptămâni, iar unele organe au cedat.

Școlile din UK ar putea fi deschise la 1 iunie

Acest caz a stârnit numeroase reacții în rândul părinților, dar și al profesorilor, care au început să se teamă că mulți copii ar putea fi infectați și ar putea ajunge să dezvolte această afecțiune.

”Vreau să mă întorc să predau, dar nu cu orice preț. Nu vreau ca fiica mea să facă parte dintr-un experiment. Această tortură e reală.”, a declarat bărbatul, care este profesor.

Copiii infectați cu noul coronavirus dezvoltă simptome cumplite. Experții OMS trag alarma, în întreaga lume: „Este urgent!”

De asemenea, June, mătușa lui Scarlett, a vorbit despre lupta pe care o duce nepoata ei.

”Ea e nepoata mea în vârstă de cinci ani. A fost puternică și sănătoasă, până când a contractat o formă medie de coronavirus pe care părea s-o învingă. Acum e la Terapie Intensivă cu o formă rară a unui sindrom inflamator. Nu este ventilată, dar a dezvoltată probleme cardiace.”, a scris femeia, care a atras atenția că școlile n-ar trebui să fie deschise în următoarea perioadă.

Ce este boala Kawasaki?

În câteva țări europene a fost raportat un sindrom rar care afectează copiii și care ar putea avea o legătură cu COVID-19. Serviciile de sănătate din mai multe țări europene au raportat cazuri de internări a copiilor în terapia intensivă cu „o stare inflamatorie multiplă”. Copiii prezentau simptome suprapuse de COVID-19 sever, sindrom de șoc toxic și boala Kawasaki. Marea Britanie, Franța, Italia, Spania și SUA au raportat astfel de cazuri, deși nu toți pacienții au fost pozitivi la COVID-19.

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole

Boala Kawasaki afectează în primul rând copiii sub vârsta de cinci ani și poate provoca inflamarea vaselor de sânge și duce la complicații grave.

Ce se întâmplă la intrarea în fiecare magazin? Oamenii, revoltați de noua obligație: „Ești tratat ca un animal! Ne merităm soarta!”

”Caracteristicile acesteia sunt febra ridicată, ochii roșii, buzele roșii, limba roșie, erupție cutanată, înroșirea mâinilor și picioarelor, imfamarea ganglionilor limfatici și a gâtului”, a declarat Adriana Treboulet, director asociat la Centrul de cercetare a bolii Kawasaki de la Universitatea din California, San Diego. ”Poate provoca umflarea arterelor inimii, o consecință ce poate rămâne pe parcursul vieții și poate duce în timp la complicații precum un atac de cord”, a adăugat Treboulet.

Boala poate fi ușoară, dar aproximativ un sfert dintre copii vor avea anevrisme coronariene sau umflarea arterelor cardiace, spun specialiștii.

”Deci boala Kawasaki a fost recunoscută de multă vreme și este într-adevăr la fel de oribilă cum pare”, a spus Kate Sullivan, profesor de pediatrie la Spitalul Copiilor din Philadelphia. „Există inflamații ale fiecărui organ al corpului. „De obicei, ceea ce văd oamenii în primul rând în sindromul Kawasaki este pielea, dar lucrul de care ne este cel mai frică este că afectează inima, iar o inflamație a inimii este întotdeauna periculoasă”.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri