Antena Căutare

Fidel Castro il avertizeaza pe Obama sa nu atace Iranul

Fostul lider cubanez Fidel Castro a rostit, sambata, primul discurs in Parlament din ultimii patru ani.


"Lideri ai celor mai puternice tari din lume - aliati sau adversari, cu exceptia Israelului - ar fi de acord cu mine si l-ar indemna pe presedintele Obama sa evite atacul", a spus Castro, citat de agentia China Noua.

Daca Obama ar cere declansarea atacului, "ar ordona decesul imediat al sute de milioane de oameni, inclusiv al unui numar necunoscut de americani", a spus Castro.

Fostul lider cubanez, care urmeaza sa implineasca 84 de ani pe 13 august, a mai declarat ca singurul om in masura sa ia o astfel de decizie este presedintele Statelor Unite ale Americii.

"In ciuda tuturor evenimentelor, am realizat ca exista speranta, ce-i drept, foarte mica. Dar daca omenirea pierde aceasta sansa sa evite dezastrul, rasa umana nu va avea nicio posibilitate de salvare", a mai adaugat Castro.

Fostul lider de la Havana a surprins cu mai multe aparitii publice in ultima vreme, dupa o convalescenta de aproape patru ani, urmare a dificilei interventii chirurgicale la stomac suferite in august 2006, care l-a obligat sa-i predea puterea fratelui sau, Raul. Aparitia de sambata a fost a saptea in decurs de o luna.

Foto: Intact Images

AIG negociaza iesirea guvernului SUA din actionariatul grupului... Explozie in statiunea turca Antalya, soldata cu trei raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x