Antena Căutare

Fiicele lui Bin Laden, suspectate de tradare in cazul asasinarii liderului terorist

Comisia pakistaneza care investigheaza raidul american ce a dus la omorarea lui Osama bin Laden a retinut si interogat trei vaduve si doua fiice ale fostului lider al gruparii Al Qaida.

Autoritatile de la Islamabad ancheteaza raidul american din 2 mai, considerand ca trupele care l-au omorat pe Osama au incalcat suveranitatea Pakistanului.

Trei vaduve si doua fiice ale fostului lider terorist au fost retinute imediat dupa raid si au fost interogate zilele trecute. Pana in prezent, comisia a cercetat ascunzatoarea lui Osama si a anchetat mai multi oficiali civili si militari.

Pe langa membrii familiei bin Laden, comisia care ancheteaza cazul l-a interogat si pe doctorul Shakil Afridi. Acesta este acuzat ca i-ar fi ajutat pe americani sa obtina mostre din ADN-ul lui Osama si ai altor membrii ai familiei sale printr-un program fals de vaccinare.

Washington-ul a insistat pentru eliberarea sa, insa autoritatile pakistaneze cred ca Afridi si familia sa vor fugi daca vor fi eliberati. De asemenea, alti membri ai familiei bin Laden au interdictie de a parasi tara pentru a putea fi interogati.

Audierile comisiei cu siguranta vor raci relatiile dintre Pakistan si Statele Unite, relatii si asa tensionate. Recent, amiralul american Mike Mullen a declarat ca spionii pakistanezi au sustinut militantii careu au atacat trupele americane din Afganistan. Autoritatile de la Islamabad au negat acuzatiile.

Foto: Guardian.co.uk

Citeste ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs inainte de moarte!... RIP Steve Jobs: Mesaje de ADIO, de pe toate meridianele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x