Antena Căutare

Fosta angajată a departamentului american de stat a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru spionaj

Candace Claiborne, o fostă angajată a Departamentului american de Stat, a fost condamnată la trei ani de închisoare și la plata unei amenzi în valoare de 40.000 de dolari pentru spionaj, întrucât a oferit informaţii neclasificate agenţilor secreţi chinezi în schimbul unor sume mari de bani.

Candace Claiborne, o fostă angajată a Departamentului american de Stat, a fost condamnată la trei ani de închisoare și la plata unei amenzi în valoare de 40.000 de dolari pentru spionaj, întrucât a oferit informaţii neclasificate agenţilor secreţi chinezi în schimbul unor sume mari de bani.

Claiborne deținea o autorizație de securitate și avea acces la informații strict confidențiale încă din anul 1999 când a început să lucreze ca specialist în management în cadrul Departamentului de Stat. În această calitate a fost detaşată la Bagdad, Khartoum, iar ulterior la Beijing şi Shanghai.

Autoritățile americane au găsit dovezi care o condamnă pe Claiborne și arată legăturile dintre ea și doi agenți de informații chinezi inclusiv e-mailuri, mesaje text şi cel puţin un mesaj vocal. Aceasta le-a împărtășit agenților strategii economice ale SUA și informații privind vizite ale demnitarilor din cele două țări.

De-a lungul a peste cinci ani, agenţii chinezi i-au oferit lui Claiborne sume mari de bani, şcolarizarea la o şcoală de modă din China, vacanţe, un apartament mobilat, un laptop, un telefon şi o remuneraţie lunară.

Unele daruri i-au fost date special lui Claiborne, iar altele au fost oferite membrilor apropiați din familia ei.

Judecătorul districtual Randolph Moss a specificat că informaţiile oferite de Claiborne nu erau clasificate, însă infracţiunea comisă de aceasta este "o infracţiune cu adevărat gravă, o trădare a angajatorului ei şi o trădare a ţării sale".

La rândul ei, Claiborne a declarat că îi pare rău pentru faptele comise. "Mi-am pierdut slujba, reputaţia şi încrederea guvernului. Am făcut o greşeală teribilă şi acum plătesc preţul", a mai spus condamnata.

Miliardarul Ross Perot, candidat în două rânduri la Casa Albă, a decedat la vârsta de 89 de ani... Jeremy Hunt denunţă declaraţii ”lipsite de respect şi false” despre M.Britanie şi Theresa May ale lui Donald Trump...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x