Antena Căutare

Fosta angajată a departamentului american de stat a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru spionaj

Candace Claiborne, o fostă angajată a Departamentului american de Stat, a fost condamnată la trei ani de închisoare și la plata unei amenzi în valoare de 40.000 de dolari pentru spionaj, întrucât a oferit informaţii neclasificate agenţilor secreţi chinezi în schimbul unor sume mari de bani.

Candace Claiborne, o fostă angajată a Departamentului american de Stat, a fost condamnată la trei ani de închisoare și la plata unei amenzi în valoare de 40.000 de dolari pentru spionaj, întrucât a oferit informaţii neclasificate agenţilor secreţi chinezi în schimbul unor sume mari de bani.

Claiborne deținea o autorizație de securitate și avea acces la informații strict confidențiale încă din anul 1999 când a început să lucreze ca specialist în management în cadrul Departamentului de Stat. În această calitate a fost detaşată la Bagdad, Khartoum, iar ulterior la Beijing şi Shanghai.

Autoritățile americane au găsit dovezi care o condamnă pe Claiborne și arată legăturile dintre ea și doi agenți de informații chinezi inclusiv e-mailuri, mesaje text şi cel puţin un mesaj vocal. Aceasta le-a împărtășit agenților strategii economice ale SUA și informații privind vizite ale demnitarilor din cele două țări.

De-a lungul a peste cinci ani, agenţii chinezi i-au oferit lui Claiborne sume mari de bani, şcolarizarea la o şcoală de modă din China, vacanţe, un apartament mobilat, un laptop, un telefon şi o remuneraţie lunară.

Unele daruri i-au fost date special lui Claiborne, iar altele au fost oferite membrilor apropiați din familia ei.

Judecătorul districtual Randolph Moss a specificat că informaţiile oferite de Claiborne nu erau clasificate, însă infracţiunea comisă de aceasta este "o infracţiune cu adevărat gravă, o trădare a angajatorului ei şi o trădare a ţării sale".

La rândul ei, Claiborne a declarat că îi pare rău pentru faptele comise. "Mi-am pierdut slujba, reputaţia şi încrederea guvernului. Am făcut o greşeală teribilă şi acum plătesc preţul", a mai spus condamnata.

Miliardarul Ross Perot, candidat în două rânduri la Casa Albă, a decedat la vârsta de 89 de ani... Jeremy Hunt denunţă declaraţii ”lipsite de respect şi false” despre M.Britanie şi Theresa May ale lui Donald Trump...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x